Spania este noua Campioana a Europei

Apropo.ro / 30.06.2008, 00:15
Spania este noua Campioana a Europei
Reprezentativa Spaniei a devenit noua Campioana a Europei, dupa ce a invins selectionata Germaniei, cu scorul de 1-0, in finala competitiei.

Reprezentativa Spaniei a devenit noua Campioana a Europei, pentru a doua oara in istorie, dupa ce a reusit sa invinga selectionata Germaniei, cu scorul de 1-0 (1-0), in finala editiei 2008 a competitiei, disputata pe stadionul Ernst Happel din Viena

Nemtii au incept mai tare partida, reusind sa domine primele minute ale meciului, iar sutul lui Hitzlsperger l-a pus in garda pe goalkeeper-ul lui Real Madrid, Iker Casillas.

Ibericii au amenintat serios poarta lui Lehmann in minutul 20, atunci cand Sergio Ramos a centrat de pe partea dreapta pentru Torres, iar acesta a trimis bine cu capul, insa mingea a muscat bara portii goalkeeper-ului german.

In minutul 33 a picat si singurul gol al partidei, atunci cand acelasi Torres a speculat neintelegerea dintre Lahm si Lehmann si a plasat inteligent mingea pe linga portarul german.

In cea de-a doua repriza, Germania a fortat steril, tot spaniolii fiind cei care isi creaza ocazii importante la poarta lui Lehmann.

Fernando Torres a fost aproape de golul doi, insa portarul namtilor a iesit providential si a retinut balonul din fata atacantului spaniol.

Torres sarbatoreste golul marcat impotriva GermanieiRaspunsul germanilor a venit de la Ballack, care a trimis un voleu puternic de la 16 metri, dar balonul a trecut putin pe linga bara portii lui Casillas.

Cu 5 minute inainte de final, Guiza a asezat excelent cu capul pentru Senna, dar acesta a ratat de putin reluarea din fata portii.

In finalul meciului, nemtii au parut lipsiti de luciditate si au pierdut complet mijlocul terenului, iar Spania reuseste astfel, dupa o perioada de 44 de ani, sa castige un nou trofeu international.

Germania: 1. Lehmann – 3. Friedrich, 17. Mertesacker, 21.Metzelder, 16. Lahm – 8. (schimbat la pauza cu Marcell Jansen – 20) Frings, 15. Hitzlsperger (inlocuit cu Kevin Kuranyi -22, in minutul 58) – 7. Schweinsteiger, 13. Ballack, 20.Podolski – 11. Klose (inlocuit cu Mario Gomez, in minutul 78).
Selectioner: Joachim Low

Spania: 1.Casillas – 15. Sergio Ramos, 4.Marchena, 5.Puyol, 11.Capdevila – 19. Marcos Senna – 6. Iniesta, 8. Xavi, 10. Fabregas (inlocuit cu Xabi Alonso, in minutul 63), 21. Silva (inlocuit cu Santi Cazorla – 14, in minutul 66) – 9.Torres (inlocuit cu Daniel Guiza – 17, in minutul 78).
Selectioner: Luis Aragones.

 

Citeste si:

Rapid da 5 milioane de euro pe un singur jucator

Rapid da 5 milioane de euro pe un singur jucator

Fathi Taher, George Copos si Jose Peseiro s-au intalnit pentru a discuta transferurile pe care Rapid le va mai face in pauza de vara. Taher a anuntat la finalul intalnir…
CFR Cluj a mai dat o lovitura pe piata transferurilor

CFR Cluj a mai dat o lovitura pe piata transferurilor

Yssouf Kone, atacantul echipei Rosenborg, a semnat un contract pentru o perioada de patru ani cu formatia CFR Cluj, dupa ce in aceasta dimineata celor doua cluburi au aju…
Top transferuri in Liga I ! Ce echipa are cel mai tare lot?

Top transferuri in Liga I ! Ce echipa are cel mai tare lot?

Odata cu inceperea pregatirilor pentru noul sezon al Ligii I, majoritatea formatiilor incearca sa isi imbunatateasca calitatea loturilor prin transferul de jucatori. In …
Dorin Goga a ales Poli Timisoara in locul Stelei

Dorin Goga a ales Poli Timisoara in locul Stelei

Dorin Goga, fostul jucator al Universitatii Cluj a semnat un contract pe trei sezoane cu echipa Poli Timisoara, dupa ce intr-un timp se spunea ca este ca si transferat la…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tornado Halterofilul cu dulap
Ghideaza-ti tornada si distruge totul in cale pentru a trece la nivelul urmator Cuvinte cheie: Halterofil dulap
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza

Imagine: Mediafax Foto