Spania s-a calificat in finala Euro, dupa 24 de ani

Apropo.ro / 27.06.2008, 09:34
Spania s-a calificat in finala Euro, dupa 24 de ani
Reprezentativa Spaniei s-a calificat in finala Campionatului European de fotbal, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 , selectionata Rusiei.

Reprezentativa Spaniei s-a calificat in finala Campionatului European de fotbal, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 (0-0), selectionata Rusiei, intr-un meci disputat pe stadionul Ernst Happel din Viena, in semifinalele competitiei.

Prima ocazie a meciului a apartinut spaniolilor in minutul 6 prin atacantul Fernando Torres. Acesta a sutat din marginea careului mic, din intoarcere, dar Akinfeev a respins cu piciorul. Dupa cinci minute, David Villa a expediat o lovitura din coltul careului de 16 metri, dar Akinfeev a fost la post.

Primul sut al Rusiei spre poarta lui Casillas a fost expediat in minutul 16, prin Pavliucenko. Mingea trimisa de la 25 de metri a trecut peste poarta iberica.

Prime repriza s-a incheiat la egalitate, scor 0-0, importanta meciului punandu-si amprenta pe jocul ambelor echipe.

Spania a deschis scorul in minutul 50 prin Xavi. Iniesta a centrat din interiorul careului de 16 metri, iar Xavi Hernandez, venit din linia a doua, a reluat din 10 metri dintre fundasii centrali rusi pe langa Akinfeev. Dupa marcarea golului, fanii spanioli au aprins torte, la fel ca si la intonarea imnurilor.

Guiza a dus scorul la 2-0 in minutul 74. Fabregas a trimis o pasa lobata peste intreaga aparare a Rusiei, Guiza a dejucat pasul la ofsaid, iar din 13 metri l-a lobat elegant pe Akinfeev.

Scorul a devenit 3-0 pentru Spania in minutul 8, atunci cand Fabregas a patruns pe partea stanga, a centrat pe jos in careu, Silva a inscris de la 12 metri in stanga lui Akinfeev.

Acesta a fost si scorul final, reprezentativa Spaniei reusind astfel sa se califice intr-o finala de Campionat European, dupa 24 de ani.

Finala competitiei se va disputa intre Germania si Spania, duminica ora 21.45, pe stadionul Ernst Happel, din Viena.

 

Citeste si:

CFR Cluj a mai dat o lovitura pe piata transferurilor

CFR Cluj a mai dat o lovitura pe piata transferurilor

Yssouf Kone, atacantul echipei Rosenborg, a semnat un contract pentru o perioada de patru ani cu formatia CFR Cluj, dupa ce in aceasta dimineata celor doua cluburi au aju…
Top transferuri in Liga I ! Ce echipa are cel mai tare lot?

Top transferuri in Liga I ! Ce echipa are cel mai tare lot?

Odata cu inceperea pregatirilor pentru noul sezon al Ligii I, majoritatea formatiilor incearca sa isi imbunatateasca calitatea loturilor prin transferul de jucatori. In …
Dorin Goga a ales Poli Timisoara in locul Stelei

Dorin Goga a ales Poli Timisoara in locul Stelei

Dorin Goga, fostul jucator al Universitatii Cluj a semnat un contract pe trei sezoane cu echipa Poli Timisoara, dupa ce intr-un timp se spunea ca este ca si transferat la…
Radoi si Goian, la un pas de a fi antrenati de Mircea Lucescu

Radoi si Goian, la un pas de a fi antrenati de Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, antrenorul de la Sahtior Donetsk, a spus ca jucatorii Stelei, Mirel Radoi si Dorin Goian, s-au aflat in atentia clubului ucrainean pentru un eventual tran…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tornado Blonda de la DEX
Ghideaza-ti tornada si distruge totul in cale pentru a trece la nivelul urmator Cuvinte cheie: blonda dex
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza

Imagine: Mediafax Foto