„Spider-Man: No Way Home”, încă o săptămână pe primul loc în box office-ul românesc

De: Nicoleta Lepădatu / 28.12.2021, 10:01
„Spider-Man: No Way Home”, încă o săptămână pe primul loc în box office-ul românesc

Filmul „Spider-Man: No Way Home” s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, pentru încă o săptămână, cu încasări de 1,393 de milioane de lei. Filmul a depășit un miliard de dolari în încasări la nivel mondial în numai 12 zile.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul lui Watts combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc se află o premieră mult așteptată, „Matrix: Renașterea”, cu încasări de 644.490 de lei. Filmul este regizat de vizionara Lana Wachowski și este a patra parte dintr-o franciză revoluționară care a redefinit un gen. Noul film reunește vedetele originale Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile emblematice pe care le-au făcut celebre, Neo și Trinity.

În „Matrix: Renașterea”, ne întoarcem la lumea a două realități: una, viața de zi cu zi; celălaltă, ce se află în spatele ei. Pentru a afla dacă realitatea lui este o construcție fizică sau mintală și pentru a se cunoaște cu adevărat, domnul Anderson va trebui să urmărească încă o dată iepurele alb. Și dacă Thomas… Neo… a învățat ceva, aceasta este că alegerea, deși este o iluzie, este singura cale de ieșire sau de intrare în Matrice. Desigur, Neo știe deja ce are de făcut. Dar ceea ce nu știe încă este că Matricea este mai puternică, mai sigură și mai periculoasă decât oricând. Deja vu.

Reeves reia rolurile duble ale lui Thomas Anderson/Neo, omul salvat odată din Matrice pentru a deveni salvatorul omenirii, care va trebui din nou să aleagă ce cale să urmeze. Moss o interpretează pe războinica Trinity… sau este ea Tiffany, o soție din suburbii și mamă a trei copii cu o pasiune pentru motocicletele puternice?

Și pe locul al treilea în box office-ul românesc se află o premieră, „The King’s Man / The King’s Man: Începutul”, povestea anterioară celor două filme cunoscute ale lui Matthew Vaughn din franciza de spionaj „Kingsman”.

Filmul „The King’s Man” este inspirat din benzile desenate „The Secret Service” create de Mark Millar și Dave Gibbons,  scenariul fiind semnat de Matthew Vaughn și Karl Gajdusek.

Filmul  dezvăluie originea primei agenții britanice independente de informații care urmărește înlăturarea unor pericole globale, printr-o poveste care prezintă o colecție a celor mai tiranice minți criminale din istorie, reunite acum pentru a pune la cale un război menit să distrugă milioane de oameni. Există un singur om care li se poate opune, dar și efortul acestuia se dovedește a fi o cursă contracronometru.

Noua producție este regizată de același Matthew Vaughn și îi are în rolurile principale pe Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, alături de Djimon Hounsou și Charles Dance.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: „Encanto” (73.633 de lei), „House of Gucci” (66.135 de lei), „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” (48.514 de lei), „Te urăsc, te iubesc/ The Hating Game” (47.662 de lei), „Spencer” (36.061 de lei), „Vânătorii de fantome: Moștenirea/ Ghostbusters: Afterlife” (18.135 de lei) și   „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City/ Resident Evil: Welcome to Racoon City” (10.213 de lei).

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

Foto: Profimedia Images