„Spider-Man: No Way Home”, revine pe primul loc în box office-ul românesc, după o săptămână petrecută pe al doilea

De: Nicoleta Lepădatu / 11.01.2022, 08:19
„Spider-Man: No Way Home”, revine pe primul loc în box office-ul românesc, după o săptămână petrecută pe al doilea

Filmul „Spider-Man: No Way Home” s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, pentru încă o săptămână, cu încasări de 1.008.086 de lei. Filmul a depășit un miliard de dolari în încasări la nivel mondial în numai 12 zile.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul lui Watts combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.

Lungmetrajul „Tabăra” a coborât pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.532.540 de lei. Filmul spune povestea unor copii care ajung într-o  tabără de „deztehnologizare”, în care sunt învățați să scape de dependența de tehnologie, de la telefoane până la social media și tablete.

La numai doi ani după succesul „5GANG: Un altfel de Crăciun”, regizat de Matei Dima, film care a doborât recorduri de audiență, Selly și mulți alți colegi din mediul online au revenit în atenția publicului cu un nou proiect plin de umor, „Tabăra”, regizat de Vali Dobrogeanu.  Filmul îi are în distribuție pe Selly, Matei Dima, Dorian Popa, Diana Condurache, Smaranda Știrbu, Gami, frații Munteanu, Cezara Cristescu și mulți alții.

Podiumul este completat de „Clifford: Marele câine roșu/ Clifford the Big Red Dog”, care a avut încasări de 338.619 de lei. Regizat de Walt Becker, filmul spune povestea tinerei Emily, ce primește cadou un pui de cățel roșu, care se va dovedi a fi magic: cu cât este mai iubit, cu atât el crește mai mare. Pelicula este bazată pe seria omonimă de cărți pentru copii, “Clifford the Big Red Dog”, scrisă de Norman Bridwell.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de „Matrix: Renașterea/ Matrix: Resurrections”, cu  209.033 de lei, „The King’s Man: Începutul/ The King’s Man” (189.693 de lei), „Encanto” (73.791 de lei), „House of Gucci” (62.337 de lei), „Te urăsc, te iubesc/ The Hating Game” (50.815 lei), „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” (48.946 de lei) și de „Spencer” (34.717 lei).

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

„355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Foto: Profimedia Images