Spotify, criticată pentru contractul de zeci de milioane de euro semnat cu prințul Harry și Meghan Markle

De: Loredana Toma / 24.02.2021, 14:52
Spotify, criticată pentru contractul de zeci de milioane de euro semnat cu prințul Harry și Meghan Markle

Platforma de streaming muzical Spotify a fost criticată pentru contractul în valoare de aproape 21 de milioane de euro încheiat cu prințul Harry și soția acestuia, Meghan Markle, pentru realizarea de podcast-uri.

Spotify este aspru criticată de muzicienii și compozitorii care își difuzează creațiile pe platformă și care spun că veniturile primite sunt foarte mici și întâmpină dificultăți în a ajunge la un acord comun.

De cealaltă parte, Spotify se apără spunând că emisiunile pe care ducele și ducesa de Sussex le vor realiza vor ajuta la dezvoltarea platformei și creșterea profiturilor.

Prințul Harry și Meghan Markle au semnat, prin intermediul organizației lor non-profit Archewell, un contract cu Spotify pentru a produce și  a găzdui emisiuni care să “evidențieze diferite perspective și voci”. Deși suma pentru care s-a semnat parteneriatul nu a fost făcută publică, se pare că ar fi vorba despre 18 milioane de  lire sterline (20,9 milioane de euro) și, potrivit unor surse, cei doi au mai semnat un contract de peste 100 de milioane de lire sterline cu platforma Netflix.

“Negocierile cu realizatorii de podcast-uri sunt diferite față de cele cu muzicienii”

Deja primul podcast a fost realizat de Harry și Meghan împreună cu fiul lor, Archie, în perioada sărbătorilor de iarnă, când cei trei au transmis urările tradiționale.

Reprezentanții Spotify au precizat că un astfel de conținut oferit de cei doi va atrage o audiență mai mare și acest lucru va fi un beneficiu și pentru consumatorii și producătorii de muzică de pe platformă.

“Negocierile cu realizatorii de podcast-uri sunt mult diferite față de cele cu producătorii de muzică, pentru că există piață pentru astfel de talent și acest lucru vine la pachet cu alt tip de beneficii financiare”, a spus Horacio Gutierrez, reprezentatul legal și directorul de afaceri globale al Spotify.

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry și Meghan Markle nu își vor relua angajamentele oficiale ca membri ai familiei regale 

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, vor deveni din nou părinți  

Spotify se extinde pe 80 de piețe noi; podcast cu Obama și Springsteen, printre noutăți

Foto: Profimedia Images