Spotify se extinde pe 80 de piețe noi; podcast cu Obama și Springsteen, printre noutăți

De: Ana Obretin / 23.02.2021, 12:20
Spotify se extinde pe 80 de piețe noi; podcast cu Obama și Springsteen, printre noutăți

Compania Spotify a anunțat că se extinde în întreaga lume, oferind serviciul său de streaming audio pe 80 de piețe noi în zilele următoare. Lansarea la nivel internațional, care va include țări precum Bangladesh, Pakistan și Nigeria, va face Spotify disponibil pentru mai mult de 1 miliard de persoane din întreaga lume care nu aveau acces anterior la acest serviciu.

Adăugarea noilor piețe aproape va dubla numărul de țări în care Spotify este disponibil. Compania operează în prezent pe 93 de piețe, potrivit The Hollywood Reporter.

Informația a fost anunțată în cadrul evenimentului virtual Stream On al companiei, care a avut loc luni și a inclus și o serie de actualizări în ceea ce privește muzica și podcast-urile oferite. Printre anunțuri s-au mai numărat un nou tip de abonament, Spotify HiFi, dar și un acord de podcasting cu regizorii Joe și Anthony Russo.

De asemenea, fostul președinte american Barack Obama și muzicianul Bruce Springsteen s-au asociat pentru un nou podcast, „Renegades: Born in the USA”, în care cei doi vor dezbate subiecte diverse precum rasismul, căsătoria și starea Americii. Seria de opt episoade este al doilea proiect de podcast al Higher Ground, compania de producție înființată de Obama cu soția sa, Michelle, după ce au părăsit Casa Albă.

Lansat în 2008, Spotify este disponibil în SUA din 2011. În prezent, serviciul de streaming muzical ajunge la 345 de milioane de utilizatori activi și are 155 de milioane de abonați la produsul său premium, fără publicitate. În ultimii ani, Spotify s-a extins de la streaming muzical la servicii non-muzicale, cum ar fi podcasting.

CITEȘTE ȘI: HBO Max se va extinde în vara acestui an 

Foto: Profimedia Images