Steven Seagal se alătură unui partid rus pro-Putin

De: Nicoleta Lepădatu / 31.05.2021, 15:48
Steven Seagal se alătură unui partid rus pro-Putin

Actorul american Steven Seagal, admirator vechi și prieten al lui Vladimir Putin, s-a alăturat unui partid care îl susține pe președintele Rusiei și spune că principalul motiv pentru care a făcut această alegere este faptul că vrea să ia atitudine împotriva afacerilor care dăunează mediului înconjurător.

Starul hollywoodian s-a înscris în partidul “Pentru o Rusie justă – Patrioţii – Pentru adevăr”, a spus purtătorul său de cuvânt. Partidul a fost înființat la începutul anului prin fuziunea a trei formațiuni de stânga. Alianța controlează o facțiune a parlamentului rus și are în plan să participe la alegerile parlamentare din septembrie. 

Seagal, cunoscut mai ales pentru rolurile din filme de acțiune precum “Mai presus de lege”, “Pradă dificilă”, “Cartierul crimei”, are cetățenie rusă din anul 2016, dar nu a renunțat nici la cea americană.

Despre aspirațiile lui politice a discutat la ceremonia de acceptare în partid, care a avut loc sâmbătă. Actorul și luptătorul de arte marțiale în vârstă de 69 de ani a spus că scopul lui este acela de a lua atitudine împotriva afacerilor care contribuie la distrugerea mediului înconjurător. “Fără a avea puterea de a-i aresta pe cei în cauză, când doar le dăm amenzi, cel mai probabil aceștia continuă să facă și mai mulți bani din lucrurile care contribuie la degradarea mediului”, a mai spus actorul

La aceeași ceremonie, Steven Seagal s-a fotografiat alături de scriitorul rus Zahar Prilepin, unul dintre liderii partidului. Prilepin este cunoscut pentru că s-a alăturat separatiștilor pro-ruși care luptă împotriva forțelor guvernamentale din estul Ucrainei. Conflictul, care a izbucnit în 2014, când Rusia și-a anexat Crimeea a dus la moartea a peste 14.000 de persoane.

Seagal are o relație strânsă de prietenie cu Vladimir Putin, care are la bază pasiunea lor comună pentru arte marțiale. Seagal și-a exprimat de multe ori admirația pentru Putin, pe care îl consideră unul dintre cei mai mari lideri ai lumii. 

CITEȘTE ȘI: Steven Seagal, acuzat ca a omorat un catelus!

De la ruşi vin banii! Gérard Depardieu îşi deschide restaurant la Moscova

Gerard Depardieu oferă Rusiei locuința sa de lux din Paris

Foto: Profimedia Images