Povestea succesului și eșecului companiei Nokia va fi subiectul unui serial TV

De: Loredana Toma / 20.04.2021, 18:18
Povestea succesului și eșecului companiei Nokia va fi subiectul unui serial TV

O nouă serie TV, care are ca subiect povestea succesului și eșecului companiei de telefonie mobilă finlandeze Nokia, va fi disponibilă la începutul anului 2022. Seria “Mobile 1.0”, o dramă structurată în șase părți, este produsă de compania Rabbit Film și va fi disponibilă pe canalul finlandez C More

Producția este realizată atât în limba engleză, cât și în finlandeză, iar filmările au loc în Finlanda și în SUA. Miniseria este bazată pe o cercetare și analiză extinsă a subiectului, precum și pe numeroase interviuri cu cei care fac parte din istoria companiei, scrie Variety.

Nokia – de la o mică afacere la un succes mondial

“Mobile 1.0”  este prima poveste despre modul în care compania  finlandeză a fost lansată, ajungând de la o mică afacere la unul dintre pionii principali în domeniul telefoniei mobile la nivel mondial, depășind branduri deja bine stabilite pe piață. Primul sezon se va concentra pe perioada anilor 1988-1990, când telefonia mobilă era abia la începuturi.

Ideea principală a poveștii este centrată pe doi tineri avocați care erau dispuși să-și depășească concurenții omologi multinaționali ce deja aveau un avantaj financiar, pe inginerii simpli care au dezvoltat noi produse revoluționare, pe dispute în sălile de ședințe și frustrări personale și pe un lider în afaceri care a salvat întreaga companie după moartea tragică a predecesorului său.

Nokia este un cumul de pasiune, eșec și povești nespuse

Din distribuție fac parte Satu-Tuuli Karhu (“Maria’s Paradise”), care joacă rolul Katarinei Tammi, o tânără avocată ce lucrează în departamentul juridic al companiei, Emil Kihlström, în rolul lui Aki Makkonen, un fost coleg de școală al Katarinei, care are un secret, Aku Sipola (“Forest Giant”), ca Risto Salminen, un inginer talentat, dar egoist și obsedat de ideea de a inventa un nou tip de telefon mobil, Oona Airola (“The Happiest Day in the Life of Olli Mäki”), care joacă rolul soției lui Risto, și Sampo Sarkola (“Bordertown”), ca Jorma Ollila, vizionarul CEO care a dus compania pe culmile succesului.

“În spatele poveștii Nokia se află istoriile nespuse ale oamenilor care au lucrat cu pasiune pentru a se ajunge la acest succes imens. Totodată, aici se regăsesc și momentele de eșecuri personale și de disperare”, a declarat regizoarea seriei, Maarit Lalli (“Almost 18”, “The Sixth Time”).

CITEȘTE ȘI: Cariera distrusă a lui Johnny Depp va fi subiectul a trei documentare

Pamela Anderson va filma, pentru Nokia, o scena intima cu un fan

Foto: Profimedia Images