„Tata mută munții” va putea fi vizionat, din 23 iulie, în peste 20 de orașe din țară

De: Ana Obretin / 13.07.2021, 18:11

„Tata mută munții”, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, va avea premiera națională pe 23 iulie și va putea fi văzut în cinematografele din peste 20 de orașe din țară.

Astfel spectatorii din: București, Alexandria, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caransebeș, Cluj, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Vama Veche și Vaslui vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul produs de Mobra Films și distribuit de Voodoo Films, începând de săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Mai mult, echipa filmului se va întâlni cu publicul după următorul program:
19 iulie: București, Cinema Elvire Popesco, ora 19:30
23 iulie: Piatra Neamț, Cinema mon amour, ora 20:00
24 iulie: Târgu Mureș, Cinema Arta, ora 19:00
25 iulie: Cluj Napoca, proiecție în cadrul TIFF
27 iulie: Brașov, Cinema One, ora 19:00
28 iulie: Buzău, Happy Cinema, ora 19:00
29 iulie: Focșani, Happy Cinema, ora 19:30
30 iulie: Vaslui, Happy Cinema, ora 18:30
30 iulie: Bacău, Happy Cinema, ora 19:30
30 iulie: Botoșani, Happy Cinema, ora 19:00
30 iulie: Suceava, Sala Cinema Modern a Teatrului Matei Vișniec, ora 19:00
31 iulie: Vama Veche, Plaja de carte, ora 21:30
1 august: Neptun, Grădina de vară, ora 21:30
În zilele ce urmează vom anunța și alte orașe în care specatorii se vor întâlni cu realizatorii filmului.

Din distribuție fac parte actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar, iar scenariul este semnat de Daniel Sandu.

„Tata mută munții” surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

The Hollywood Reporter scria dupa premiera la Shanghai a filmului ca este o poveste pe muchie de cuțit a unui om puternic și influent „care se confruntă cu o situație limită în creierii munților și se aruncă cu capul înainte într-o periculoasă operațiune de salvare”. Filmul are un ritm „care te lasă fără suflare”, mai scria prestigioaa publicație.

Inspirat dintr-o întâmplare reală și filmat în 4K, „Tata mută munții” a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, Televiziunea Română și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă.

CITEȘTE ȘI: „După 40 de zile”, al patrulea lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, va avea premiera pe 20 august

„Întregalde‟, cel mai nou lungmetraj al lui Radu Muntean, va avea premiera în cinematografe pe 6 august

Foto: The Shape of E