„The Hand of God”, al lui Paolo Sorrentino, din 15 decembrie, pe Netflix (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 20.08.2021, 07:05

„The Hand of God”, regizat și scris de câștigătorul premiului Oscar, Paolo Sorrentino va fi lansat în cinematografe selectate (pe 24 noiembrie în Italia, iar restul lumii din decembrie), iar pe Netflix pe 15 decembrie 2021. Premiera mondială va avea loc pe 2 septembrie, la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Scenaristul și regizorul distins cu Oscar Paolo Sorrentino („Il Divo”, „La Grande Bellezza”, „The Young Pope”) revine în peisajul cinematografic cu povestea lui Fabietto Schisa, un băiat care trăiește în efervescentul oraș Napoli, în anii ’80. „The Hand of God”  este o poveste despre bucurii neașteptate, precum sosirea legendarului fotbalist Diego Maradona, dar și despre tragedii la fel de neprevăzute. Soarta își joacă rolul, bucuria și tragedia se împletesc, iar rotițele viitorului lui Fabietto se pun în mișcare. Sorrentino revine în orașul natal pentru a spune o poveste extrem de personală, care vorbește despre destin și familie, filme și sport, dragoste și pierderi.


Din distribuție fac parte Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Marlon Joubert, Luisa Ranieri, Renato Carpentieri, Massimiliano Gallo, Betti Pedrazzi, Biagio Manna, Ciro Capano, Enzo Decaro, Lino Musella și Sofya Gershevich.

Paolo Sorrentino, regizor și scenarist, s-a născut la Napoli în 1970. Primul său lungmetraj, One Man Up, din 2001 și a fost selectat pentru Festivalul de Film de la Veneția. În 2004, a regizat The Consequences of Love și în 2006, The Family Friend, ambele în competiție la Festivalul de Film de la Cannes. În 2008, cu Il Divo, s-a întors la Cannes câștigând Premiul Juriului. S-a întors în competiție la Festivalul de la Cannes în 2011, cu This Must be the Place și doi ani mai târziu cu The Great Beauty, care a câștigat Premiul Oscar, Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cel mai bun film în limba străină, precum și trei premii EFA. A fost selectat din nou în competiție la Cannes în 2016, cu Youth, obținând trei premii EFA, o nominalizare la Oscar și două nominalizări la Globul de Aur. În 2016, a creat și a regizat serialul TV The Young Pope, nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor și la Premiile Emmy pentru design de producție și cinematografie remarcabile. În 2018, a regizat filmul Loro cu Toni Servillo, iar în 2019, Sorrentino a regizat cea de-a doua serie din lumea papalității moderne, The New Pope, cu Jude Law și John Malkovich.

Foto: Netflix

CITEȘTE ȘI: Festivalul de la Veneția: Filme de Jane Campion, Paolo Sorrentino și Pedro Almodovar, în competiția oficială