„The King’s Man”, în cinematografele românești, din 23 decembrie

De: Ana Obretin / 20.12.2021, 15:42

„The King’s Man / The King’s Man: Începutul”, povestea anterioară celor două filme cunoscute ale lui Matthew Vaughn din franciza de spionaj „Kingsman”, are avanpremiera în cinematografele românești pe 23 decembrie.

Filmul „The King’s Man” este inspirat din benzile desenate „The Secret Service” create de Mark Millar și Dave Gibbons,  scenariul fiind semnat de Matthew Vaughn și Karl Gajdusek, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitori.

Filmul  dezvăluie originea primei agenții britanice independente de informații care urmărește înlăturarea unor pericole globale, printr-o poveste care prezintă o colecție a celor mai tiranice minți criminale din istorie, reunite acum pentru a pune la cale un război menit să distrugă milioane de oameni. Există un singur om care li se poate opune, dar și efortul acestuia se dovedește a fi o cursă contracronometru.

Noua producție este regizată de același Matthew Vaughn și îi are în rolurile principale pe Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, alături de Djimon Hounsou și Charles Dance.

Matthew Vaughn, David Reid și Adam Bohling sunt producătorii filmului, iar Mark Millar, Dave Gibbons, Stephen Marks, Claudia Vaughn și Ralph Fiennes sunt producători executivi.

„The King’s Man” – Întoarcerea la origini

În 2014, superproducția „Kingsman: The Secret Service / Kingsman: Serviciul Secret” i-a prezentat lumii pe Harry Hart, un spion suav, și pe Gary „Eggsy” Unwin, un copil cu o nevoie disperată de confirmare paternă.

Harry l-a recrutat pe Eggsy, l-a antrenat să fie atât un domn, cât și un spion și, alături de cohorta Kingsman, cei doi l-au învins pe miliardarul diabolic Richmond Valentine. În continuarea din 2017 „Kingsman: The Golden Circle / Kingsman: Cercul de aur”, a fost prezentat echivalentul american al organizației – The Statesman-  în timp ce amenințarea a venit prin intermediul unui traficant de droguri întreprinzător pe nume Poppy Adams.

Pentru noua producție, „The King’s Man / The King’s Man: Începutul” , povestea începe cu mai bine de un secol înainte și se desfășoară în umbra Primului Război Mondial, explicând cum și de ce a fost creată agenția Kingsman.

Vezi trailerul mai jos:

„Am vrut să fac ceva diferit”, spune regizorul și producătorul Matthew Vaughn. „Am vrut să creez o aventură uriașă, de proporții epice. Pe când eram copil, filme ca «Lawrence of Arabia pur și simplu umpleau ecranul și erau epice, dar nu plictisitoare. M-am gândit că vreau să readuc acel gen de producții pe ecrane”, a mai spus acesta.

Filmul este distribuit de Forum Film România, iar biletele au fost puse deja în vânzare la cinema.

CITEȘTE ȘI: “Encanto”, un film Disney despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, în cinema, de vineri

Foto: Forum Film România