“Encanto”, un film Disney despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, în cinema, de vineri

De: Ana Obretin / 24.11.2021, 17:47
“Encanto”, un film Disney despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, în cinema, de vineri

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, are premiera în cinematografele românești vineri.

Chiar înainte de a alege decorurile și de a se gândi cum să fie personajele, echipa Studiourilor Walt Disney Animation a decis care să fie tema centrală a noului film de animație “Encanto”, și anume, familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor, Forum Film.

“Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

“Ne-am gândit ce grozav ar fi să spunem povestea unei familii extinse. Am vrut să celebrăm ideea de familie și, în același timp, să înțelegem cum funcționează dinamica într-o familie complexă. Cât de bine ne cunoaștem familiile? Cât de bine ne cunosc ceilalți pe noi?”, spune regizorul Byron Howard.

“Este o poveste despre faptul că oamenii cei mai apropiați nouă, mai ales cei din familie, nu ne văd așa cum suntem, nici nu ne înțeleg așa cum suntem. Și, bineînțeles, nici noi nu le arătăm celor pe care îi iubim cine suntem cu adevărat și facem asta din mai multe motive. Povestea noastră arată cum un membru al unei familii care se simte prea puțin văzut și înțeles învață să își cunoască întreaga familie și, într-un final, să se descopere pe sine”, adaugă co-regizorul și co-scenaristul Jared Bush.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Din distribuție fac parte Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda și Rhenzy Feliz.

“Encanto” este distribuit în România de Forum Film și are premiera în data de 26 noiembrie 2021 în format 3D și 2D, dublat și subtitrat.

CITEȘTE ȘI: Chris Pratt va fi vocea lui Garfield în viitorul film de animație

Foto: Forum Film