“The Mandalorian” este serialul cel mai piratat din lume

De: Ana Obretin / 04.01.2021, 10:49
“The Mandalorian” este serialul cel mai piratat din lume

“The Mandalorian”, o producție din franciza “Star Wars” difuzată exclusiv pe platforma de streaming Disney +, a devenit cea mai piratată serie din lume, un titlu, paradoxal, prestigios, deoarece este sinonim cu succesul și popularitatea. “The Mandalorian” a detronat un alt fenomen global, “Game of Thrones”, un serial care s-a încheiat în 2019, după opt sezoane, potrivit TorrentFreak.

Pe locul al doilea în top se află o altă producție exclusivă, “The Boys”, difuzată pe Amazon Prime Video. Un serial care prezintă supereroi cu o moralitate dubioasă, “Westworld”, difuzat de HBO, completează podiumul seriilor care au înregistrat cele mai multe descărcări ilegale.

O explicație simplă

Lansat în noiembrie 2019, “The Mandalorian” era la momentul respectiv singurul conținut exclusiv al Disney + și a avut premiera simultan într-un număr foarte limitat de țări. Anul trecut, a ocupat locul al treilea în clasamentul seriilor cele mai piratate din lume.

Pe lângă calitatea bună a producției – o părere unanimă în rândul fanilor “Star Wars” -, includerea în acest top a “The Mandalorian” poate fi explicată prin disponibilitatea limitată a Disney + la nivel global. Diversificarea mare a serviciilor de streaming și numărul limitat de exclusivități marca Disney + pot fi motive pentru care un număr uriaș de utilizatori au descărcat ilegal serialul.

CITEȘTE ȘI: Darth Vader a fost ales cel mai bun personaj din franciza “Star Wars”

“The Mandalorian” este descris drept un western spațial și a fost  creat de Jon Favreau. Acțiunea serialului are loc cu cinci ani înainte de evenimentele din “Return of the Jedi” (1983). În rolul principal este Pedro Pascal, Mandalorianul, un vânător de recompense singuratic vânat după ce a fost angajat să recupereze o creatură misterioasă numită “Copilul”. Primul sezon a câștigat șapte premii Creative Emmy și a fost nominalizat la categoria “cel mai bun serial dramă” a prestigioaselor trofee. Sezonul secund a avut premiera pe 30 octombrie 2020, iar cel de-al treilea este în preproducție. 

FOTO: Profimedia