Darth Vader a fost ales cel mai bun personaj din franciza “Star Wars”

De: Ana Obretin / 30.12.2020, 09:22
Darth Vader a fost ales cel mai bun personaj din franciza “Star Wars”

Darth Vader a fost ales cel mai bun personaj din franciza “Star Wars”, potrivit rezultatelor unui sondaj la care au participat peste 10.000 de cinefili.

Emblematicul Darth Vader a obținut 33% dintre voturile participanților la sondajul organizat de Radio Times și care a avut în vedere 16 personaje negative din franciza creată de George Lucas și care a fost lansată în 1977.

Darth Sidious/Sheev Palpatine – interpretat pe marele ecran de Ian McDiarmid – s-a clasat pe locul al doilea în top, cu 18% din voturi.

Topul 5 este completat de Marele Amiral Thrawn și Darth Maul, care au obținut câte 6% dintre voturi, la fel ca Boba Fett, care a revenit recent în franciză, în cel de-al doilea sezon al producției de succes „The Mandalorian”.

“Nu subestimați niciodată puterea laturii întunecate”, a spus Huw Fullerton, editor Radio Times. “La peste 40 de ani după ce a fost lansat pe ecrane, este clar că rămâne mai puternică decât oricând credința fanilor ‘Star Wars’ în Lord Vader, cu o treime dintre miile care au votat alegându-l drept personajul negativ preferat din serie”, a explicat acesta.

“Filmele și seriile TV ‘Star Wars’ pot fi lansate și uitate, dar Darth Vader va fi întotdeauna ticălosul suprem. Cu adevărat, el este Stăpânul”, a completat acesta. 

În topul 10 au mai fost incluși, în ordine, generalul Grievous, Greedo și Moff Gideon, cu 4% din voturi, și Kylo Ren și Grand Moff Tarkin, cu 3%. 

Recent, producătorii francizei au anunțat că actorul Hayden Christensen își va relua rolul Darth Vader în noua serie “Obi Wan Kenobi”. Filmările vor începe în martie anul viitor, iar producția, în care rolul titular va fi jucat de Ewan McGregor, va fi difuzată pe platforma de streaming Disney Plus.

CITEȘTE ȘI: Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în „Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 75 de ani

De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

FOTO: Profimedia