“The Sparrow”, noua serie SF pregătită de creatorul “The Queen’s Gambit” și regizorul “Chernobyl”

De: Loredana Toma / 16.01.2021, 08:00
“The Sparrow”, noua serie SF pregătită de creatorul “The Queen's Gambit” și regizorul “Chernobyl”

„The Sparrow” este o nouă serie SF, la care vor colabora Scott Frank, creatorul miniseriei “The Queen’s Gambit”, și regizorul serialelor “Chernobyl” și “Breaking Bad”, Johan Renck.

Frank va realiza o adaptare după romanul de debut al scriitoarei americane Mary Doria Russell, “The Sparrow” (1996), care spune povestea unui grup de preoți iezuiți și a unor cercetători care intră în contact cu niște extratereștri din viitorul apropiat. Misiunea lor se termină dezastruos și singurul supraviețuitor trebuie să se întoarcă pe Pământ și să înfrunte Vaticanul, în urma unui scandal ce s-a produs din cauza eșecului lor.

Detaliile despre distribuție și o posibilă dată de lansare nu au fost încă dezvăluite. Mark Johnson (“Better Call Saul”) va fi și el în echipă, ca producător executiv. “The Sparrow” va fi o producție a canalului american FX Productions, potrivit The Hollywood Reporter.

Hollywood-ul a mai încercat adaptări după “The Sparrow”, însă fără succes

Aceasta nu este prima oară când se încearcă o adaptare după “The Sparrow”. Compania Warner Bros. a încercat acest lucru avându-l pe Brad Pitt în rolul principal, iar AMC a avut o tentativă, de asemenea, în 2014. Despre ambele încercări, autoarea romanului a spus că se îndepărtează prea mult de textul original, iar Frank Scott se pare că urmează îndeaproape liniile romanului.

Scott a mai creat miniseria Netflix “Godless” și a colaborat la scenariul filmului “Logan” (2017).

CITEȘTE ȘI: A fost dezvăluit sinopsisul oficial al seriei Amazon “Lord of the Rings”

FOTO: Profimedia Images