Thierry Mugler a murit. Designerul francez avea 73 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 24.01.2022, 11:19
Thierry Mugler a murit. Designerul francez avea 73 de ani

Manfred Thierry Mugler, designerul de francez ale cărui creații au fost purtate de unele dintre cele mai proeminente figuri din divertisment, a murit duminică, din cauze naturale. Avea 73 de ani.

Moartea lui Mugler a fost confirmată printr-o postare pe contul său oficial de Instagram.

„Cu imensă tristeţe vă anunţăm decesul domnului Manfred Thierry Mugler survenit duminică”, se arată în comunicat. „Sufletul său să se odihnească în pace”.

Moartea creatorului de modă a fost neaşteptată, a transmis reprezentantul său presei. El avea proiecte şi trebuia să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus Jean-Baptiste Rougeot

„Ai schimbat percepţia noastră asupra frumuseţii. Moştenirea ta este ceea ce port în tot ce fac”, a scris pe Instagram directorul artistic al Mugler, americanul Casey Cadwallader.

Cântăreaţa Diana Ross a distribuit pe Twitter o fotografie cu designerul francez de la o prezentare din Paris în 1990: „O să-mi lipseşti, Thierry Mugler, era un moment minunat în vieţile noastre”, a scris ea.

„Odihneşte-te în pace, Thierry Mugler”, a scris cântăreaţa Beyonce pe site-ul ei, alături de o fotografie în alb şi negru cu un Thierry Mugler zâmbitor.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani, apoi a creat propria etichetă „Café de Paris” în 1973, înainte cu un an de a înfiinţa compania „Thierry Mugler”.

Colecţiile sale de modă au marcat şi lumea politică, ca în 1985, atunci când ministrul francez al Culturii Jack Lang a fost fluierat în Adunarea Naţională din cauza costumului său cu guler în stil Mao semnat Mugler, purtat fără cravată.

Thierry Mugler s-a retras din modă în 2002, dar artiştii de astăzi precum Lady Gaga, Beyoncé, Cardi B sau Kim Kardashian au purtat ţinutele sale la evenimente importante.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, a murit. Designerul avea 41 de ani

Creatorul de modă Tom Ford este în doliu. A murit soțul său, jurnalistul Richard Buckley

Willie Garson, cunoscut pentru rolul său din „Sex and the City”, a murit. Actorul avea 57 de ani