„Thor: Love and Thunder”, pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 11.07.2022, 09:31
„Thor: Love and Thunder”, pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul lansării

„Thor: Love and Thunder” intră direct pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul lansării, cu încasări de 143 de milioane de dolari.

În cel mai nou film din franciză, Thor, Zeul Tunetului își unește puterile cu Regele Valkyrie, Korg și cu fosta sa iubită, devenită între timp noul „Mighty Thor” (Puternicul Thor), pentru a înfrunta un ucigaș galactic cunoscut sub numele de „Gorr the God Butcher” (Gorr Călăul Zeilor), care vrea să anihileze specia zeilor, căutând răzbunare.

Regia „Thor: Love and Thunder” este semnată de Taika Waititi și îi are în distribuție pe Chris Hemsworth,  Natalie Portman, Christian Bale, Karen Gillan, Taika Waititi, Tessa Thompson.

Pe locul al doilea în această săptămână în box office-ul nord-american coboară ocupantul locului întâi de săptămâna trecută, lungmetrajul animat „Minionii 2/ Minions: The Rise of Gru”, cu încasări de 45.550.420 de dolari.

Filmul regizat de Kyle Balda, Brad Ableson și Jonathan del Val are acțiunea plasată imediat după evenimentele din primul lungmetraj din franciză, în anii 1970. Gru, un admirator al unui grup de super-răi cunoscut sub numele de Vicious 6, pune la cale un plan pentru a deveni suficient de rău pentru a li se alătura. Când Vicious 6 îl concediază pe liderul grupului, legendarul luptător Wild Knuckles.

Gru este intervievat pentru a deveni cel mai nou membru al lui. Lucrurile se înrăutățesc doar după ce Gru le fură o piatră prețioasă cu ajutorul lui Kevin, Stuart, Bob, Otto și al celorlalți minioni și devine brusc inamicul de moarte al vârfului răului.

Poziția a treia în box office-ul nord-american este ocupată de lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, cu încasări de 15.499.887 de dolari. Filmul a depășit  suma de un miliard de dolari încasări la nivel global.

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: „Elvis”, de Baz Luhrmann, cu încasări de  11 milioane de dolari, „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion”, cu 8.410.170 de dolari, „Telefonul negru/ The Black Phone”, un horror cu Ethan Hawke în rolul principal (7,65 milioane de dolari),  „Lightyear” (2,9 milioane de dolari), „Marcel the Shell with Shoes On” (340.000 de dolari), „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei/ Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (262.000 de dolari)  și „Mr. Malcolm’s List” (245.416 de dolari),

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images