Tic Pitic – Zilele Small Size, teatru dedicat celor mici, la Ion Creangă

De: Ana Obretin / 22.01.2021, 17:23
Tic Pitic - Zilele Small Size, teatru dedicat celor mici, la Ion Creangă

Cea de-a șaptea ediție, în versiune online de data aceasta, a evenimentului „Tic Pitic – Zilele Small Size”, dedicat teatrului pentru cei mai mici spectatori, cu vârste între 6 luni și 6 ani, va avea loc în perioada 29-31 ianuarie.

Evenimentul organizat de Teatrul Ion Creangă din Capitală promovează beneficiile contactului cu acest domeniu de la cele mai fragede vârste. Formatul de anul acesta al evenimentului este adaptat pentru a veni în sprijinul părinților pe durata suspendării activităților culturale din Capitală. Astfel, pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă se transformă într-o platformă de explorare și joacă teatrală, cu o serie de experiențe educative dedicate copiilor de vârstă mică (sub 3 ani) și de vârstă preșcolară (3-6 ani), dar și cu activități menite să provoace întreaga familie să creeze și să se joace împreună, potrivit unui comunicat al instituției remis Apropo.

Micuții cu vârsta sub 3 ani au acces la un pachet de activități inspirate din universul spectacolului „Pernuța somnoroasă”, care va putea fi urmărit pe 29 ianuarie, de la ora 17:00, într-o nouă variantă filmată pentru eveniment. printre activități se numără un atelier de bricolaj și jocuri motrice și de dezvoltare a vocabularului.

Pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani, programul este structurat în jurul unuia dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul Teatrului Ion Creangă: „Punguța cu doi bani”, care va putea fi urmărit în premieră online pe 30 ianuarie, la ora 10:00. După vizionarea spectacolului, copiii sunt invitați să continue explorarea #online cu două ateliere inspirate din universul poveștii lui Ion Creangă.

În premieră, cea de-a șaptea ediție a Zilelor Small size la București propune și o componentă internațională. Două activități create de artiști belgieni pot fi urmărite în cadrul programului: „Umbra mea (Ma Tache)”, un spectacol nonverbal pentru preșcolari, susținut de Compania Ô Quel Dommage și „Nani-nani (Numi-Numi)”, un mini-concert pentru bebeluși, produs de Compania Klankennest sau Cuibul cu sunete.

Programul complet se găsește pe Facebook.com/TeatrulIonCreanga. 

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune destinaţii pentru vacanţe alături de copii

FOTO: Teatrul Ion Creangă