TIFF Sibiu revine, cu peste 30 de filme și invitați speciali, între 5 și 8 august 

De: Ana Obretin / 03.08.2021, 13:45
TIFF Sibiu revine, cu peste 30 de filme și invitați speciali, între 5 și 8 august 

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, pentru al 15-lea an, între 5 și 8 august. La eveniment vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali.

Proiecțiile vor avea loc în Piața Mică, Muzeul Național în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și la Cine Gold, cu respectarea măsurilor de siguranță aflate în vigoare, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Printre producțiile care vor fi proiectate se numără documentarul „România Sălbatică” (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), recompensat cu premiul publicului la TIFF 2021, „Asta-i viața / La vida era eso” (r. David Martín de los Santos, cu Florin Piersic Jr.), „Otto Barbarul” (r. Ruxandra Ghițescu), desemnat cel mai bun film românesc, „Neidentificat” (r. Bogdan George Apetri), care a primit trofeul FIPRESCI.

De asemenea, vor mai fi proiectate „Tata mută munții”, de Daniel Sandu, desemnat cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021, precum și „Complet necunoscuți” (r. Octavian Strunilă), un remake românesc de succes al comediei-fenomen „Perfetti Sconosciuti”.

Filmul care a deschis oficial ediția 2021 a Festivalului de la Cannes, „Annette” (r. Leos Carax), dar și lungmetrajul inclus în Quinzaine des Realisateurs „Întregalde” (r. Radu Muntean), vor mai fi proiectate la TIFF Sibiu.

Biletele sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro. Proiecțiile TIFF Sibiu din Piața Mică și din cadrul programului EducaTIFF la Cine Gold sunt cu intrare liberă, în baza rezervării unui bilet cu valoare 0.

Festivalul Internațional de Film Transilvania la Sibiu este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania. Mai multe detalii se găsesc pe sibiu.tiff.ro.

CITEȘTE ȘI: TIFF lansează o secțiune dedicată serialelor

TIFF lansează Drama Room, un program dedicat creatorilor de seriale

Foto: TIFF