Tim Sale, artistul DC Comics din spatele „Batman: The Long Halloween”, a murit la 66 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 17.06.2022, 19:32
Tim Sale, artistul DC Comics din spatele „Batman: The Long Halloween”, a murit la 66 de ani

Tim Sale, apreciatul artist de benzi desenate din spatele clasicelor DC Comics, precum „Batman: The Long Halloween” și „Superman for All Seasons”, a murit joi, a confirmat DC Comics într-un comunicat de presă. Avea 66 de ani.

Editorul DC Comics și directorul de creație Jim Lee a anunțat că Tim Sale a fost internat în spital din cauza unor probleme de sănătate luni. Cauza morții nu a fost anunțată.

Într-o declarație pentru DC Comics, Lee a spus: „Întreaga familie DC are inima zdrobită la vestea morții lui Tim. Tim a fost un artist extraordinar, care a fost magistral. Am fost întotdeauna atât de impresionat și inspirat de felul în care folosea lumina și  umbra, care i-au infuzat lucrările cu gravitații prevestitoare și sensibilități noir dramatice.”

Un artist super-erou veteran care a lucrat atât pentru DC, cât și pentru Marvel Comics, arta lui Sale se remarca prin compozițiile sale curate, dar detaliate și prin utilizarea intensă a culorii pentru a transmite starea de spirit și tonul. Cel mai consecvent colaborator al lui Sale a fost scriitorul de benzi desenate Jeph Loeb, cu care a lucrat la povești care au avut ca scop să surprindă esența celor mai faimoși supereroi ai tuturor timpurilor, inclusiv Superman, Batman, Spider-Man și Captain America.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Philip Baker Hall, actor cunoscut pentru roluri precum cele din „Boogie Nights” și „Modern Family”, a murit la 90 de ani

Bo Hopkins, star al filmelor „Wild Bunch” și „American Graffiti”, a murit

Tags: