„Titane”, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2021, în cinema din 3 decembrie

De: Ana Obretin / 22.11.2021, 14:45

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România pe 3 decembrie, fiind distribuit de Independența Film.

Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției. Filmul i-a adus regizoarei Julia Ducournau trofeul Palme d’Or, care astfel a devenit a doua femeie din istoria festivalului câștigătoare a prestigiosului premiu, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor.

„În urma unei serii de crime misterioase, un părinte îşi regăseşte fiul dispărut cu zece ani în urmă. Titan: metal extrem de rezistent la căldură şi coroziune, potrivit pentru aliaje durabile” – acesta este sinopsisul filmului pe care publicația americană The Hollywood Reporter îl descrie drept „impertinent și coios”, Sight and Sound ca „tandru și pervers romantic”, iar Collider spune despre el că este „un film bizar, amuzant, tandru, sexy, sângeros”.

Vezi trailerul mai jos:

„Titane” spune povestea unei tinere a cărei viață este marcată de un accident de mașină în care a fost implicată în copilărie, abundă în scene ultraviolente și atinge teme precum paternitatea, identitatea de gen sau relația om-mașină. Este cel de-al doilea lungmetraj regizat de Julia Ducournau, care a mai câștigat două premii la Cannes, atât pentru primul ei scurtmetraj, „Junior” (2011), cât și pentru filmul de debut, „Raw” (2016).

„Opera unui vizionar nebun care-și stăpânește pe deplin mintea sălbatică. O sclipitoare arie de foc și metal”-  spune Indiewire despre pelicula care va reprezenta Franța la Oscar și la European Film Awards, unde este triplu nominalizat (la categoriile cel mai bun lungmetraj, cea mai bună actriță și cel mai bun actor).

„Am vrut să fac un film care inițial poate părea de „neiubit” din cauza violenței sale, dar apoi să ne atașăm profund de personaje și în cele din urmă să-l primim ca pe o poveste de dragoste. Sau mai bine zis, o poveste despre „nașterea iubirii” pentru că, în acest caz, totul este o chestiune de alegeri”, spune Julia Ducournau despre „Titane”.

Protagoniștii filmului sunt Agathe Rousselle, la primul ei rol în lungmetraj, și cunoscutul Vincent Lindon, câștigător al premiului pentru cel mai bun actor la Cannes 2015 pentru rolul din „Legea pieței”/„La loi du marché”.

În lunile următoare, Independența Film va aduce pe marile ecrane din România filme prezentate și premiate la Cannes 2021 – „Trei etaje”/ „Tre piani” (r. Nanni Moretti, data lansării: 7 ianuarie), „Cea mai rea fată din lume”/ „The Worst Person in The World” (r. Joachim Trier, data lansării: 4 februarie), „Un erou”/ „A Hero” (r. Asghar Farhadi, data lansării: 25 februarie), „Paris, arondismentul 13”/ „Paris, 13th District” (r. Jacques Audidard, data lansării: 11 martie), „Where is Anne Frank” (r. Ari Folman), „Cow” (r. Andreea Arnold)  -, sau la Veneția – „Madres Paralelas” (r. Pedro Almodóvar, data lansării: 1 aprilie), „L’événement” (r. Audrey Diwan), care o are în rolul principal pe românca Anamaria Vartolomei.

CITEȘTE ȘI:Cannes 2021: „Titane”, premiat cu Palme d´Or; Julia Ducournau, abia a doua regizoare care câștigă marele premiu

Foto: Independența Film