Tom Cruise și rușii vor să facă filme în spațiu, dar alții au fost mai ageri

De: Loredana Toma / 17.04.2021, 09:56
Tom Cruise și rușii vor să facă filme în spațiu, dar alții au fost mai ageri

În timp ce actorul Tom Cruise și canalul rusesc Channel One TV sunt în competiție care să filmeze primii în spațiu, câțiva cineaști canadieni au lansat deja primele două episoade din cele patru părți ale seriei VR “Space Explorers: The ISS Experience”, turnată acolo.

Una dintre superproducțiile anunțate anul trecut la Hollywood a fost cea pentru care Tom Cruise ar urma să filmeze în spațiu. Cu un buget de 200 de milioane de dolari, filmul, care va fi regizat de Doug Liman, cu care Cruise a colaborat la „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp” (2014), ar fi prima producție hollywoodiană cu scene turnate în spațiu. Totodată, Tom Cruise ar fi fost primul actor care ar fi ajuns pe Stația Spațială Internatională (ISS) în acest scop.

Inițial cursa  spațială era între Hollywood și Rusia. Potrivit Sky News, televiziunea Channel One s-a alăturat Agenției spațiale rusești (Roscosmos), pentru a realiza filmul „Challenge”, cu un personaj principal feminin. O actriță din Rusia ar urma să ajungă pe ISS pentru a filma pentru această peliculă în octombrie.

Doi se luptă și al treilea acționează

Dar, în timp ce cei doi competitori erau încă la nivelul de planificare, câțiva producători de film din Canada au trecut la fapte. Încă din ianuarie 2019, Felix & Paul, un studio de realitate virtuală lansat de Félix Lajeunesse și Paul Raphael în 2013, a montat imagini filmate de astronauții de la bordul ISS, la 360 de grade, cu ajutorul a zece camere, totul manual. Cu mai mult de 200 de ore de material filmat până la această dată, cei doi au lansat deja primele două episoade din cele patru părți ale seriei VR “Space Explorers: The ISS Experience”.  Rezultatul, în colaborare cu Time Studios, oferă audienței posesoare de o cască VR cel mai avansat mod de a experimenta cum este să locuiești pe o stație spațială care orbitează Pământul.

“Audiența noastră are acum ocazia nu doar să se uite la povești despre zborul oamenilor în spațiu, ci să simtă cum este să fie în pielea unui astronaut și să trăiască bucuria acestei călătorii în spațiu”, a declarat Lajeunesse, potrivit IndieWire.

CITEȘTE ȘI: Tom Cruise, la un pas să îşi piardă viaţa pe platourile de filmare

Cursa pentru filme în spațiu: Rusia, un concurent serios pentru Tom Cruise

Foto: Profimedia Images