Tom Ford a vorbit despre cum e să porți aceiași blugi rupți și să fii „neproductiv” în timpul pandemiei

De: Andra Voiculescu / 23.02.2021, 18:10
Tom Ford a vorbit despre cum e să porți aceiași blugi rupți și să fii „neproductiv” în timpul pandemiei

La finalul Săptămânii Modei de la New York, Tom Ford a acceptat să vorbească cu The New York Times unde a explicat de ce spectacolul său a fost amânat și cum a fost afectat de pandemie.

Până săptămâna trecută, Tom Ford – designer, regizor de film și președinte al Consiliului designerilor de modă din America – nu dăduse niciodată un interviu live pe Instagram. De fapt, după cum a spus chiar el, acesta există pe Instagram sub un nume secret, cunoscut doar de prietenii apropiați, pentru a-și proteja intimitatea și a vedea ce fac oamenii.

Recent însă a fost de acord să vorbească din atelierul său din Los Angeles, pentru New York Times, care a publicat săptămâna trecută interviul cu el, după încheierea New York Fashion Week, unde prezentarea sa digitală a fost amânată cu o săptămână întucât a existat un focar Covid în atelierul său din L.A. și a trebuit să stea în carantină.

“Am purtat aceiași blugi murdari cu găuri în ei și aceeași cămașă de jeans murdară, se pare, de luni de zile. De îndată ce vom putea ieși din nou, vom dori să ne îmbrăcăm. Este firesc” a spus acesta, referindu-se la perioada pandemiei.

Totodată, referindu-se la spectacolele de modă live, acesta a spus că există ceva special la acestea: electricitatea din cameră, ceva ce nu poate fi capturat pe film.

“Înainte era vorba despre prezentarea hainelor tale presei și cumpărătorilor. Acum este vorba despre un moment Instagramabil. Ai nevoie de mulți oameni care să posteze pe Instagram pentru că este o modalitate de a scoate în lume imagini cu hainele tale” a adăugat acesta.

Vorbind despre premiile Oscar și cariera sa de regizor, Ford a spus că “A fi designer de modă este dictatorial: Așa ar trebui să arate toți bărbații, așa ar trebui să arate toate femeile. Așa ar trebui să-ți faci părul. Asta este ceea ce ar trebui să purtați. Dar filmul, ca regizor, este cel mai apropiat lucru de a fi Dumnezeu. Nu ești Dumnezeul lumii, dar ești Dumnezeul acelui film. Tu decizi ce spun oamenii, ce fac, unde merg, dacă mor, dacă trăiesc. Creezi ceva și este permanent. Moda, din păcate, nu este la fel de permanentă”.

O dată ce lucrurile vor începe să se deschidă lumea se va întoarce la vechiul sistem condus de consumator

“Sezonul trecut nu am făcut pre-colecții, iar CFDA (Council of Fashion Designers of America) în colaborare cu British Fashion Council, au emis o scrisoare că ne dorim cu adevărat să revenim la două colecții pe an. Dar pierzi afaceri dacă nu ai precolecții. Am instruit consumatorul să creadă că există ceva nou la fiecare câteva luni. Pe de altă parte, am constatat că nu trebuie să călătorim atât de mult pe cât credeam” a subliniat Ford care a mai spus că în perioada pandemiei a avut în lucru și două filme: o adaptare și un scenariu original.

“Sincer să fiu, m-am gândit că în timpul Covid-ului voi avea timp să lucrez la acestea. Sunt atât de norocos, am totul pe lume, dar cred că toată lumea a simțit o anumită depresie. A fost un an foarte tulbure. Și am acasă un copil care nu a mai fost la școală de un an. Deci, din păcate, nu m-am simțit atât de creativ pe cât credeam că voi fi”.

Sursa foto: Profimedia Images

Citește și: Tom Ford, îndrăgostit de frumuseţea Rihannei – Apropo.ro (apropotv.ro)

Tom Ford: „Machiajul nu este specific femeiesc” – Apropo.ro (apropotv.ro)