Top 10 cele mai bune filme pe care să le vezi pe 4 iulie (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 04.07.2022, 11:47
Top 10 cele mai bune filme pe care să le vezi pe 4 iulie (Video)

4 iulie este o sărbătoare importantă pentru toți americanii. Focuri de artificii, celebrul barbecue, patriotismul care iese la suprafață în fiecare cetățean. Și ce pretext mai bun poate exista pentru un maraton de filme?

Unele vor inspira mândrie sau pur și simplu te vor inspira.  Altele îți oferă un loc în primul rând pentru unele dintre cele mai istorice momente ale națiunii de peste Ocean. Câteva sunt doar filme clasice americane. Așadar, te invităm să intri în spiritul Yankee Doodle cu oricare dintre aceste filme.

„Independence Day” (1996)

Festivitățile obișnuite care au loc la această sărbătoare națională iau o turnură neobișnuită atunci când forțele extraterestre încep să cucerească orașele mari din SUA. Poți vedea clădirea Capitolului care arde în flăcări și aplauda în timp ce Will Smith lovește un extraterestru în față. Cu alte cuvinte, distracție adevărată, în stil american pur.

„Lincoln” (2012)

Acest film din 2012 de Steven Spielberg este o alegere evident patriotică. Daniel Day-Lewis preia rolul președintelui Abraham Lincoln și împarte ecranul cu Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, James Spader și Tommy Lee Jones. Amplasat în timpul Războiului Civil, filmul îl are în centru pe Lincoln și nașterea celui de-al 13-lea amendament.

„Saving Private Ryan” (1998)

Ai chef de un film cu adevărat emoționant? Această dramă câștigătoare a premiului Oscar despre un grup de soldați care merge în spatele liniilor inamice în Ziua Z pentru a da de urma unui soldat ai cărui frați au fost uciși cu toții în luptă este exact ceea ce ai nevoie.

„Air Force One” (1997)

Nu sunt mulți actori care să poată interpreta atât rolul de președinte, cât și un erou de acțiune în același timp, dar Harrison Ford este unul dintre ei. În acest clasic de acțiune, președintele, care se întâmplă să fie și un fost soldat, urcă la bordul Air Force One cu familia și personalul său la doar câteva clipe după ce a ținut un discurs despre terorism. Desigur, teroriștii deturnează avionul și cineva trebuie să îi salveze pe toți cei aflați la bord.

„National Treasure” (2004)

Dacă ești în căutarea acurateței istorice, uită-te în altă parte, dar dacă vrei aventuri și acțiune fermecătoare, îți sugerăm acest film cu Nicolas Cage în rolul principal, despre un istoric obositor care încearcă să salveze cele mai mari comori istorice ale Americii — prin furtul celebrei Declarații de Independență.

„Glory” (1989)

Plin de istorie, acest film extrem de captivant urmărește primul regiment afro-american al armatei Uniunii. Denzel Washington și Morgan Freeman joacă rolul unor foști sclavi care speră să se dovedească și să asigure libertatea americanilor înrobiți.

„Dances With Wolves” (1990)

Pentru că nu toți americanii au fost eliberați pe 4 iulie, este, de asemenea, un moment bun pentru a onora rădăcinile țării și a ne aminti ceea ce a existat cu mult înainte de cele treisprezece colonii. Filmul lui Kevin Costner, câștigător al Premiului Oscar, „Dances With Wolves”, a fost extrem de important pentru portretizarea națiunii Lakota.

„Apollo 13” (1995)

Ce poate fi mai american decât această dramă istorică extrem de captivantă care spune povestea astronauților Apollo 13 din 1970 în timp ce se luptau să supraviețuiască și să se întoarcă pe Pământ după ce o defecțiune le pune în pericol misiunea.

„Forrest Gump” (1994)

Un tur amuzant și sfâșietor prin sfârșitul secolului al XX-lea împreună cu Forrest Gump (Tom Hanks), în timp ce traversează unele dintre cele mai cunoscute momente ale unei generații și întâlnește unele dintre cele mai faimoase figuri ale istoriei moderne.

„Born on the Fourth of July” (1989)

Bazat pe biografia din 1976 a lui Ron Kovic, acest film îl urmărește pe Tom Cruise ca tânăr soldat în timp ce se înrolează în Marină și face față ravagiilor războiului din Vietnam, atât în timpul luptei, cât și după ce se întoarce acasă ca veteran paralizat.

Foto: IMDB

CITEȘTE ȘI: Top 10 filme despre apocalipse