Top 10 filme de toamnă, numai bune de văzut în septembrie (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 02.09.2021, 16:36
Top 10 filme de toamnă, numai bune de văzut în septembrie (Video)

Top 10 filme de toamnă, numai bune de văzut în septembrie. Toamna este, de departe, una dintre cele mai plăcute perioade ale anului. Nu numai că ne bucurăm de spectacolul naturii care transformă frunzele în adevărate tablouri demne de imortalizat, dar ne putem răsfăța cu fucte delicioase în prăjituri divine, băuturi calde aromate și pulovere confortabile de care ne-a fost dor tot anul. La asta mai adăugăm și o mulțime de activități de toamnă, de la cules mere, sculptat dovleci și până la drumeții în cele mai spectaculoase locuri. Dar ce spune mai bine toamnă decăt să te cuibărești pe canapea, sub o patură pufuoasă, cu un latte cu aroma de dovleac copt și să te uiți la fime de toamnă pe care le poți revedea iar și iar?

Acesta este motivul pentru care am făcut o listă cu 10 dintre preferatele noastre, pentru inspirație. Pentru că nimic nu te poate introduce mai bine în atmosferă decât un top 10 filme de toamnă, numai bune de văzut în septembrie.

1. „Legends of the Fall”


O incursiune pasională în cele mai ascunse secrete ale iubirii, trădării și legăturilor de sânge, imposibil de desfăcut, Legendele toamnei” spune o poveste plină de forță despre trei frați care fac eforturi să rămână împreună, dar și despre femeia care intervine între ei. Un Brad Pitt hot as hell, un Anthony Hopkins genial, o poveste de iubire neîmpărtățită și un film pe care poți să îl revezi cu aceeași plăcere în fiecare anotimp.

2. „Fantastic Mr. Fox”

Fermierii furioși s-au săturat să își împartă găinile cu o vulpe șireată… Exasperați de furtișaguri, aceștia încearcă să scape de vulpe și de familia ei. Pare doar o altă animație pentru copii, doar că geniul lui Wes Anderson se vede peste tot, iar George Clooney si Meryl Streep dau viața extrem de convingător personajelor. Cu siguranță un fil de vazut, din top 10 filme de toamna.

3. „Sweet November”

În fiecare lună, Sara (Charlize Theron) alege mai mult sau mai puțin la întamplare câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună și să trăiască după regulile ei, ideile ei și visurile ei. Apoi să se despartă și să meargă fiecare pe drumul lui, fără nici o obligație și, mai ales, fără perspectiva unui viitor împreună. Idila trebuie să dureze exact o lună – aceasta e singura regulă pe care Sara o respectă neabătut.
Noiembrie este luna în care îl găsește pe Nelson (Keanu Reeves), un tânăr ambițios pentru care în viață nu există nimic mai important în afară de succesul în carieră. După apariția sa, Sara îl tentează cu perspectiva unei vieți trăite la maximum, cu bucuria clipei, a plăcerilor simple sau a nebuniilor de moment. Ce trebuia să fie o simplă aventură devine curând o poveste de dragoste. În cele din urmă, Nelson descoperă că idilele de o lună nu sunt un simplu joc al seducției și că Sara încearcă cu disperare să dea un sens ultimelor sale luni de viață.

4. „Autumn in New York”

O poveste tragică de iubire dintre un playboy trecut de jumatatea vieții (Richard Gere) și o tânără de 21 de ani cu o boală incurabilă (Winona Ryder), cu un New York superb pe post de decor și o coloană sonoră pe măsură reprezintă ingredientele care garantează succesul unui film care poate cădea ușor în derizoriu fără această combinație magică. Dar, hei, iubirea învinge și toamna la New York este superbă, deci, pune pe lista de filme de toamnă și această minunăție numai bună de savurat în seri răcoroase.

5. „Dead poets society”

La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din New England un profesor de literatură nonconformist (Robin Williams) își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi… Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui, prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. O poveste  minunată despre algeri, curaj și pierderea inocenței și un film clasic pe care nu ai cum să nu îl vezi.

6. „October Sky” 


Filmul este inspirat dintr-un caz real, deci este o poveste cu atât mai inspirațională și mai puternică. Anii ’57, orașul minier Coalwood. Fiul unui miner, Homer Hickam, un copil al cărui destin ar fi fost, ca și al tatăl său, să intre la maturitate în galeriile minei, are alte gânduri, de când a aflat că s-a lansat primul satelit artificial al Pământului. El vrea să construiască o rachetă! Pentru mulți dintre localnici, printre care se numară și tatăl său, Homer pare că-și pierde vremea, dar prietenii și o profesoară îl susțin. Este primul din localitate care încearcă să trăiască, privind spre cer și visând la zbor. Dă-ți voie și tu să visezi la un film de neuitat, într-o seară rece de toamnă.

7. „Halloweentown”


Pornește cu Marnie, Dylan și Sophie Piper în prima lor aventură! De Halloween, când Marnie se certa cu mama ei Gwen, bunica Aggie vine în vizită. Aggie vrea ca nepoata ei să înceapă pregătirea pentru a deveni vrăjitoare înainte de ziua ei de 13 ani, sau Marnie își va pierde puterile pentru totdeauna. Dar există și un alt motiv pentru care Aggie a venit în vizită. Ceva ascuns și diabolic  se întâmplă în „Halloweentown”, dar Aggie a venit să ajute și este de partea binelui. Un strop de magie într-un film pe care îl poți vedea cu aceeași plăcere la orice vârstă.

8. „Autumn sonata”

O pianistă care s-a dedicat dintotdeauna carierei îşi vizitează pentru 36 de ore fiica, soţia unui preot din nordul Norvegiei. Pe măsură ce stau de vorbă, filmul explorează și valorifică momente din trecutul lor. Mai avem de adăugat doar atât: Igmar Bergman, Ingrid Bergman, Liv Ullmann și tocmai ți-am mai dat trei motive pentru a trece pe lista ta aceast clasic din top 10 filme de toamnnă, de văzut în septembrie.

9. „October Kiss”

O poveste clasică Hallmark, genul acela pe care, deși e clar de la început ce va urma, nu te poți abține să nu o urmărești cu sufletul la gură până la final, pentru că fiecare dintre noi are nevoie din când în când de povești nerealiste, care ne fac să credem că viața poate fi ca un film. Când Poppy e angajată ca bonă de Ryan, un văduv dependent de muncă, îi câştigă pe copii de partea ei şi cucereşte şi inima tatălui în scurt timp.

10. „If Beale Street Could Talk”

Fonnie (Stephan James) și Tish (KiKi Layne) se îndrăgostesc pe fundalul schimbării anotimpurilor din New York. Frunzișul de toamnă este la fel de spectaculos ca povestea lor de dragoste. Acțiunea filmului are loc în Harlem, la începutul anilor 1970 și spune emoționanta poveste de dragoste a unui cuplu, povestea legăturii lor puternice, totul văzut prin ochii unei fete în vârstă de 19 ani, Tish Rivers. O poveste de neratat, care îți va încălzi, cu siguranță, măcar o seară de toamnă.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: „Bullet Train”, cu Brad Pitt în rolul principal, va avea premiera pe 8 aprilie 2022