Top 10 thrillere cu răsturnări de situație incredibile (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 06.06.2021, 10:01
Top 10 thrillere cu răsturnări de situație incredibile (Video)

Nu există nimic mai palpitant decât un thriller care să țină audiența cu sufletul la gură. Cu personaje complexe și intrigi bine construite producătorii nici nu au nevoie de bugete imense pentru a crea filme grozave. În aceste condiții nu este de mirare că există  câteva producții cu buget redus care sunt mai palpitante decât majoritatea blockbusterelor. Dincolo de asta, cele mai bune thrillere au răsturnări de situație surprinzătoare care îi șochează pe spectatori. 

Deși există o mulțime de thrillere care pot fi văzute pe Netflix, există câteva producții din ultimele decenii care merită să fie revăzute pentru răsturnările de situație de neuitat. Iată 10 dintre acestea: 

Locul 10 „Al șaselea simț“

Cu Bruce Willis în rolul principal,  „Al șaselea simț” îl are în centru pe psihologul de copii Malcolm Crowe, care îl consiliază pe un băiețel care pretinde că vede oameni morți. Există numeroase fantome care apar pe tot parcursul filmului, dar cel mai palpitant moment vine chiar la final, când Malcolm află adevărul despre el însuși și legătura sa reală cu Cole.

Malcolm descoperă că este de fapt o fantomă care nu a supraviețuit atacului armat al unui fost client. Deși multe părți ale filmului au în sfârșit sens în urma acestei revelații, finalul tot este șocant pentru spectatori.

Locul 9 „Fugi!“

Scenariul din „Fugi!“ este șocant în anumite privințe, dar previzibil în altele. Chris (Daniel Kaluuya) și iubita sa, Rose (Allison Williams) au ajuns în relația lor la etapa în care acesta urmează să cunoască părinții fetei. La început, Chris crede că amabilitatea exagerată a părinților fetei este doar emoție provocată de eforturile acestora de a se obișnui cu ideea că aceasta e într-o relație interrasială. 

Aceștia ademenesc negri, în majoritate bărbați, și apoi implantează creierul celor dragi în corpul lor pentru a le permite să trăiască pentru totdeauna. Publicul știe că ceva sinistru se întâmplă de la începutul filmului, dar subtilitățile personajelor sunt mai greu de descifrat.

Cea mai mare răsturnare de situație din acest film este revelația că iubita protagonistului Chris, Rose Armitage nu este manipulată de familia ei. Ea lucrează cu aceștia și a știut despre planurile lor tot timpul.

Locul 8 „Hide And Seek“

Misterul central din „Hide And Seek“, cu Robert De Niro și Dakota Fanning în rolurile principale este identitatea lui Charlie. Fiica văduvului David susține că își petrece timpul cu o ființă misterioasă și răuvoitoare pe care o numește Charlie, dar identitatea sa nu este dezvăluită până în ultimele momente.

Spectatorii sunt șocați să descopere că Charlie nu este un prieten imaginar sau chiar o altă persoană. El este David însuși, care are o tulburare disociativă de identitate.

Locul 7 „Orfana“

Publicul știe că ceva este în neregulă cu Esther din momentul în care este adoptată de familia Coleman. Dar puțini ar putea ghici adevăratele motive din spatele comportamentului ciudat al fetiței și al răutății față de familia care o primește.

Se descoperă curând că Esther este, de fapt, o femeie de 33 de ani cu o tulburare hormonală rară din cauza căreia suferă de nanism. Ea se poartă ca un copil pentru a fi adoptată de familii, doar pentru a-l seduce pe tată și a ucide membrii familiei rămași.

Locul 6 „The Village“

Pentru majoritatea timpului, spectatorii au senzația că acțiunea filmului se petrece într-o epocă misterioasă. Data exactă nu este niciodată dezvăluită, dar din cauza lipsei de electricitate, a hainelor de modă veche purtate de personaje și a lipsei oricărei tehnologii moderne, se presupune că locuitorii satului trăiesc la un moment dat în trecut .

Răsturnarea majoră de situație este descoperită atunci când Ivy, personajul principal, se aventurează în afara satului și se confruntă cu societatea americană modernă, dovedind că acțiunea filmului se desfășoară, de fapt, în prezent.

Locul 5 „The Visit“

Alături de „Al șaselea simț“ și „The Village“, „The Visit“ este un alt thriller extrem de creativ, cu o răsturnare spectaculoasă de situație la final. Filmul are în centru povestea a doi copii care merg să stea pentru o vreme cu bunicii lor cu care nu au avut o relație strânsă. Nu fac mare caz din faptul că aceștia se comportă uneori ciudat, punând-o pe seama vârstei. 

La finalul filmului spectatorii află că „bunicii“ cu care stau cei mici sunt în realitate pacienți care au evadat dintr-un ospiciu din zonă și care le-au omorât bunicii adevărați. 

Locul 4 „Ceilalți“

În unele privințe, „Ceilalți“ este similar cu „Al șaselea simț“ . Povestea implică interacțiuni între cei vii și cei morți, doar că prima dintre ele prezintă o familie care trăiește în anii 1940, care crede că locuința lor este bântuită de fantome.

După o serie de întâlniri înfricoșătoare, Grace, eroina principală interpretat de Nicole Kidman își amintește că și-a sufocat copiii cu o pernă și apoi s-a împușcat. „Fantomele” cu care se confruntă în casă sunt de fapt cei vii, în timp ce sunt… morți.

Locul 3 „Perfect Stranger”

Bruce Willis joacă, de asemenea, în „Perfect Stranger”, de data aceasta în rolul suspectului Harrison Hill, pe care protagonista Rowena Price încearcă să-l investigheze. Ea petrece majoritatea filmului încercând să demonstreze că Harrison este vinovată de uciderea prietenei ei din copilărie, Grace. Desigur, nu este atât de simplu.

Răsturnarea de situație de aici este faptul că Rowena este adevăratul ucigaș al lui Grace și încearcă să-i însceneze crima lui Harrison pentru a evita să aibă probleme pentru aceasta.

Locul 2 „Noi“

„Noi“ îi are ca protagoniști pe Lupita Nyong’o, câștigătoare a premiului Oscar, în rolul lui Adelaide Wilson, o femeie care se întoarce la casa de vacanță unde și-a petrecut copilăria, împreună cu soțul ei, Gabe (Winston Duke), și cu cei doi copii ai lor, pentru o binemeritată vacanță de vară.

Frământată de o traumă din copilărie, inexplicabilă și încă nerezolvată, adusă acum la suprafață și agravată de o serie de coincidențe bizare, Adelaide devine tot mai sigură că ceva cumplit urmează să i se întâmple familiei ei.

După ce petrec o zi tensionată la plajă cu prietenii lor, familia Tyler, Adelaide și familia ei se întorc la casa lor de vacanță. Dar, când cade înserarea, membrii familiei Wilson observă patru siluete care se țin de mână și refuză să plece de pe aleea de la intrarea în casa lor. 

Răsturnarea de situație este că cele patru siluete sunt, de fapt, dubluri ale lor, doppelgangeri care au venit peste ei ca să-i distrugă.

 

Locul 1 Fata dispărută

Unul dintre cele mai comentate thrillere din secolul 21 este „Fata dispărută“, povestea unui bărbat suspectat de uciderea soției sale. Interpretat de Ben Affleck, Nick Dunne este acuzat că a omorât-o pe Amy, care dispăruse.

Cu toate acestea, până la sfârșitul filmului Amy revine, dezvăluind că Nick nu a ucis-o. În schimb, i-a înscenat uciderea ei pentru a se răzbuna pentru că a înșelat-o.

CITEȘTE ȘI: Îl mai ştii pe puştiul din „Al şaselea simţ”? Cum poate să arate la numai 26 de ani

Foto: outnow.ch