Top 7 filme despre gătit care vor scoate la lumină chef-ul din tine (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 20.10.2021, 07:34
Top 7 filme despre gătit care vor scoate la lumină chef-ul din tine (Video)

Astăzi este International Chef Day și ce ocazie mai bună am avea pentru a face un top 7 al celor mai reușite filme despre gătit, o artă în adevăratul sens al cuvântului?

Așadar, pregătește-te de un maraton de filme… delicioase, de care te poți bucura împreună cu familia și care, cine știe, te vor convinge că a sosit momentul să încerci măcar câteva dintre rețele preparate de Julia Child, Stanley Tucci sau, de ce nu, celebrul ratatouille al la fel de faimosului șoricel Remy.

Vezi mai jos top 7 al celor mai reușite filme despre gătit:

1. Julie & Julia

Meryl Streep joacă rolul celebrei bucătar-șef și scriitoare de cărți de bucate Julia Child în această încântătoare odă a romantismului gătitului. Stanley Tucci, bucătar pasionat în viața reală, strălucește în calitate de soț devotat. Jumătate din film urmărește aventurile Juliei Child, în timp ce cealaltă jumătate se concentrează pe Julie Powell (Amy Adams), o bloggeriță care intenționează să gătească toate cele 524 de rețete din cartea de bucate pentru copii a Juliei Child în 365 de zile – în timp ce documentează online succesele și dezastrele sale culinare.

2. Ratatouille

Filmul urmărește aventurile lui Remy, un șobolan care visează să devină bucătar și încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat care duce gunoiul la un restaurant din Paris. Prins între condiția sa de rozătoare și visul lui cel mai mare, Remy va descoperi curând adevăratul sens al aventurii, al prieteniei, al familiei și va înțelege că trebuie să aibă curajul de a fi ceea ce este. Pelicula este și un foarte reușit omagiu adus bucătăriei franceze.

3. No Reservations

Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) este mereu în căutarea perfecțiunii culinare, dar își pierde brusc avantajul odată ce este forțată să aibă grijă de nepoata ei (Abigail Breslin) după un accident în urma căreia aceasta rămâne fără familie. Colegul bucătar-șef Nick Palmer (Aaron Eckhart) vine la bord pentru a ajuta în bucătăria ei, până când abilitățile sale excepționale amenință să preia rolul principal.

4. Chocolat


Juliette Binoche strălucește în rolul de mamă singură și proprietară a La Chocolaterie Maya, unde ingredientele sunt literalmente magice. La asta mai adaugă și rolul lui Johnny Depp  și toate minunățiile culinare din film și vei avea rețeta pentru o seară reușită. Te sfătuim totuși să îl urmărești cu o cutie din cele mai bune bomboane de ciocolată asortate alături. Nu se vor compara probabil cu ce vei vedea în film, dar sigur vor ajuta.

5. Big Night

Stanley Tucci și Tony Shalhoub sunt minunați ca frați rivali care încearcă să-și mențină restaurantul pe linia de plutire. Când un cântăreț renumit ar trebui să susțină un spectacol în restaurantul lor, cei doi fac totul pentru a crea o sărbătoare perfectă pentru noaptea cea mare. Miza este uriașă în această portretizare dramatică, amuzantă și adesea emoționantă a bucătăriei italiene.

6. Burnt

Bradley Cooper se îndrăgostește de Sienna Miller în această dramă romantică despre câștigarea unor ratinguri greu de obținut pentru bucătăriile de top. Cooper este un bucătar care încearcă să-și revină după ce a fost o perioadă la dexintoxicare. Gătitul este o formă de artă cu miză mare, dar adevărata sa putere este modul în care permite oamenilor să interacționeze.

7. Soul Food

Filmul are loc practic în jurul mesei aglomerate și pline de viață a unei familii de culoare care trece printr-o printr-o perioadă dificilă, din cauza stării de sănătate a bunicii. Masa devine astfel o adevărată oază de confort afectiv, cu feluri de mâncare precum macaroane cu brânză, pui prăjit, salată de cartofi și biscuiți delicioși. Vanessa Williams, Nia Long și Vivica A. Fox joacă rolul a trei surori care știu că secretul gătitului unor preparate delicioase vine din inimă.

Acum, dacă tot ai un top 7 filme despre gătit, a sosit momentul să îți faci planurile de weekend. Și nu uita să îți rezervi timp și pentru a prepara ceva delicios, ca în filme.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat