„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, urcă iar pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Nicoleta Lepădatu / 27.06.2022, 10:34
„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, urcă iar pe primul loc în box office-ul nord-american

Lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, revine pe prima poziție în box office-ul nord-american, cu încasări de 30.500.176 milioane de dolari și care tocmai a depășit suma de un miliard la nivel global.

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

Continuarea filmului „Top Gun” din 1986 a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde a fost întâmpinată cu recenzii foarte bune. În „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, personajul lui Tom Cruise trebuie să antreneze un nou grup de aviatori pentru o misiune crucială. Distribuția îi include pe Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.


Pe locul al doilea în box office-ul nord-american de weekend se află în această săptămână „Elvis”, filmul în regia lui Baz Luhrmann, care a fost primit cu ovații la premiera mondiala de la Cannes, cu încasări de 30.500.000 de dolari.

Povestea lui Elvis (Austin Butler) este văzută prin prisma relației sale complicate cu managerul său enigmatic, colonelul Tom Parker (Tom Hanks). Povestit din perspectiva lui Parker, filmul se adâncește în dinamica relației complexe dintre cei doi, care se întinde pe o perioadă de peste 20 de ani, de la ascensiunea lui Presley la faimă până la vedeta fără precedent care a schimbat cursul istoriei, pe fundalul peisajului cultural în evoluție și al pierderii inocenței în America. În centrul acestei călătorii se află unul dintre oamenii importanți și influenți din viața lui Elvis, Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Butler, cunoscut anterior pentru rolul lui Tex Watson din „Once Upon a Time In Hollywood” al lui Quentin Tarantino, cântă el însuși melodiile din prima jumătate a erei de faimă a lui Elvis, iar Hanks, câștigătorul a două premii Oscar, surprinde caracterul enigmatic al lui Parker și devine povestitorul vieții renumitului cântăreț și actor.

Lungmetrajul „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion” coboară pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 26,44 de milioane de dolari.

Filmul „Jurassic World: Dominația” are acțiunea situată la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc și vânează, în întreaga lume, alături de oameni. Actualul echilibru fragil va redesena viitorul, dar mai ales va stabili dacă omul poate rămâne în vârful lanțului trofic. Pelicula este regizată de Colin Trevorrow, iar din distribuție fac parte Daniella Pineda, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern.

Vezi trailerul mai jos:

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: „Lightyear”, un lung metraj original de la Disney și Pixar, cu încasări de 17,66 de milioane de dolari, „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi și cu actorii Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor în distribuție, cu încasări de 1,72 de milioane de dolari, „Jug Jugg Jeeyo” (725.000 de dolari),  „Everything Everywhere All at Once”, de Dan Kwan și Daniel Scheinert (533,346 de dolari), producția Disney „The Bob’s Burgers Movie” (513.000 de dolari) și animația „The Bad Guys” (439. 975de dolari).

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images