Topul celor mai tineri miliardari din 2013 (Galerie Foto)

Apropo.ro / 06.03.2013, 15:29
Noii miliardari ai lumii au vârste de sub 40 de ani și afaceri impresionante cu multe zerouri în conturi. Despre cine este vorba...

În 2013 se înregistrează un număr de 1.426 de miliardari în lume, însă doar 29 dintre aceștia au vârste de până în 40 de ani, ceea ce face ca o combinație între tinerețe și bani să fie cu mult mai atractivă. Ei sunt un exemplu pentru ceilalți care consideră că este nevoie de o viață întreagă pentru a-ți atinge țelul.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Toți banii adunați de la cei 29 de miliardari însumează 119 miliarde de dolari.

Topul celor mai tineri miliardari ai lumii, în 2013

1. Dustin Moskovitz, 28 de ani

Are o avere de 3,8 miliarde de dolari

Dustin Moskovitz

David este co-fondator al Facebook, alături de Mark Zuckerberg. Acesta nu mai lucrează în prezent la firma gigant. Acesta a vândut 1% din acțiunile rețelei de socializare, iar în 2008, a părăsit compania și a înființat Asana, o companie de software.

2. Mark Zuckerberg, 28 de ani

Avere: 13,4 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg FB

Mark este CEO la Facebook și co-fondator. Este cu 8 zile mai mare ca vârstă decât Moskovitz, dar și cu un venit mult mai mare. În ultima perioadă acțiunile Facebook au cunoscut fluctuații importante la bursă, însă acest lucru nu-l descurajează pe Mark să meargă mai departe.

3. Albert von Thurn und Taxis, 29 de ani

Avere: 1,5 miliarde de dolari

Albert von Thurn und Taxis

Albert von Thurn und Taxis este primul care a apărut în topul Forbes cu cei mai bogați oameni din lume la vârsta de 8 ani, însă averea lui a moștenit-o, oficial, la 18 ani, în 2001. Burlacul este un pasionat al mașinilor de curse și merge mereu la Campionate oficiale.

4. Scott Duncan, 30 de ani

Avere: 5,1 miliarde de dolari

Scott Duncan

Duncan este cel mai tânăr dintre cei patru copii care a moștenit o imensă avere de la familie, mai precis de la tatăl său antreprenorul american din domeniul petrolului și al gazelor Dan Duncan, fondatorul companiei Enterprise Products Partners. Astăzi, compania deține peste 80.000 de km de conducte folosite în industria petrochimică, gaze naturale, petrol, etc.

5. Eduardo Saverin, 30 de ani

Avere: 2,2 miliarde de dolari

Eduardo Saverin

Saverin a fost unul dintre cei patru co-fondatori ai Facebook, și era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Zuckerberg. A renunțat la cetățenia americană în 2011, la câteva zile distanță înainte ca Facebook să se listeze la bursă. Eduardo deține acțiuni la companie, și nu se știe cât anume, cert este că se presupune că ar fi dorit să scape de plata unor taxe către statul american. Acum locuiește în Brazilia și nu mai are legături cu Facebook.

6. Huiyan Yang, 31 de ani

Avere: 5,7 miliarde de dolari

Huiyan Yang

Yang este fiica fondatorului Country Garden Holdings – dezvoltator imobiliar, și cea mai bogată femeie din China. Ea este acum acționar majoritar al firmei.

7. Fahd Hariri, 32 de ani

Avere: 1,35 miliarde de dolari

Fahd Hariri

Hariri este cel mai tânăr dintre fiii Primului Ministru libanez Rafik Hariri. A studiat la Școala Specială de Arhitectură din Paris, pe care a finalizat-o în 2004. Și acum este student la o altă școală, dar se ocupă și cu afaceri din domeniul construcțiilor și imobiliarelor.

8. Marie Besnier Beauvalot, 32 de ani

Avere: 1,5 miliarde

Marie, alături de frații săi Emmanuel, 42 de ani, și Jean-Michel, 45 de ani, au moștenit compania Lactalis, producătorul brânzei President, printre mullte alte specialități de brânzeturi, cașcaval, lapte, iaurt, etc.

9. Sean Parker, 33 de ani

Avere: 2 miliarde de dolari

Sean Parker

Parker este co-fondatorul Napster și co-fondatorul Airtime – un site de socializare video cu ajutorul căruia speră că va revoluționa lumea virtuală. . A fost primul președinte al Facebook, la vâsta de 24 de ani.

10. Ayman Hariri, 34 de ani

Avere: 1,35 miliarde de dolari

Ayman Hariri

Ayman este unul dintre fiii Primului Ministru libanez Rafik Hariri și fratele lui Fahd Hariri. Este implicat în afaceri cu cea mai mare companie de construcții din Arabia Saudită – Saudi Oger.

11. Yvonne Bauer, 35 de ani

Avere: 2,4 miliarde de dolari

Yvonne Bauer

Bauer deține 85% din imperiul de publishing al familiei. Yvone, director executiv al companiei, este a 5-a generație din familie care duce mai departe Bauer Media Group, fondată în 1875. Compania are 570 de publicații în 16 țări. BMG are toate tipurile de publicații, de la programe TV, la reviste auto sau de gătit.

12. Yoshikazu Tanaka, 36 de ani

Avere: 1,8 milioane de dolari

Yoshikazu Tanaka

Yoshikazu Tanaka este fondatorul Gree, un serviciu pentru jocuri care a devenit cea mai mare rețea de socializare din Japonia, cu peste 29 de milioane de utilizatori. Gree a a cumpărat compania de jocuri pentru mobile OpenFeint, din SUA. Este și partener Yahoo Japonia.

13. Maxim Nogotkov, 36 de ani

Avere: 1,3 miliarde de dolari

Maxim Nogotkov

Maxim Nogotkov a început să vândă programe pe calculator încă de când se afla pe băncile școlii, iar mai târziu a început să vândă telefoane fără fir. A renunțat la liceu pentru a avea mai mult timp pentru dezvoltarea afacerilor sale. A fondat retailer-ul de profil Svyaznoy, care a devenit al doilea cel mai mare de acest fel din Rusia. În 2010, el a înființat Banca Svyaznoy. Maxim are și un lanț de magazine de bijuterii sub franciza daneză Pandora.

14. Alejandro Santo Domingo Davila, 36 de ani

Avere: 11,7 miliarde de dolari

Alejandro-Santo-Domingo-Davila

Fostul student la Harvard, Alejandro a preluat grupul tatălui său, Julio Mario Santo Domingo Pumarejo, când acesta a murit, în 2011. Tatăl său a schimbat acțiuni Bavaria pentru acțiuni la SABMiller. El mai deține acțiuni în cea mai mare companie tv din Columbia, la producătorul de ambalaje Biofilm. Alejandro este director in cadrul Quadrant Capital Advisiors, din New York. Și pentru ca tabloul să fie perfect, vă spunem miliardarul deține și o insulă privată în Caraibe.

15. Jack Dorsey, 36 de ani

Avere: 1,1 miliarde de dolari

Jack Dorsey

Jack Dorsey este co-fondator al rețelei de micro-blogging Twitter, însă cei mai mulți bani i-au venit de la firma Square. Se pricepe la afaceri, dar trebuie să știți că are diplomă de maseur, și un interes deosebit pentru eclectic – haine, muzică punk, etc.

16. Serra Sabanci, 37 de ani

Avere: 1,3 miliarde de dolari

Serra Sabanci

Serra Sabanci este fiica lui Ozdemir Sabanci care a fost asasinat în 1996, și fost membru în board-ul Sabanci Holding.

17. Nicholas Woodman, 37 de ani

Avere: 1,3 miliarde de dolari

Nicholas Woodman

Nicholas Woodman,”Surferul miliardar al lumii”, fondatorul GoPro și CEO Nick Woodman au creat împreună primul prototip de cameră în dormitorul lor. A împrumutat 35.000 de dolari de la mama sa și a pus pe picioare prima afacere. Prima comandă a fost de 100 de camere video care s-au vândut ca pâinea caldă. În 2012, GoPro a anunțat că taiwanezii Foxconn au cumpărat 8,88% din acțiunile societății camerei Woodman pentru nu mai puțin de 200 milioane dolari.

18. Charles Payson Coleman al III-lea „Chase Coleman”, 37 de ani

Avere: 1,4 miliarde de dolari

Chase Coleman

Chase Coleman este unul dintre cei mai profitabili tineri bancheri de investiții și deține fondul american de investiții Tiger Global Management (din care fac parte și eJobs sau Best Jobs).

19. Ryan Kavanaugh, 38 de ani

Avere: 1 miliard de dolari

Ryan Kavanaugh

Producătorul de filme Ryan Kavanaugh a intrat în galeria miliardarilor lumii pentru prima dată în acest an, grație studioului său de filme Relativity, dar și a filmelor produse în ultimii ani ce au ajuns în Box Office.

20. Andrey Verevskiy, 38 de ani

Avere: 1 miliard de dolari

Andrey Verevskiy

Andrey Verevskiy a făcut avere pe pe urma afacerilor din agricultură și în domeniul zootehnic. pe când avea 19 ani a fondat Kernel Holding, urmând ca un an mai târziu să devină cel mai important producător de ulei din Ucraina. În 2012, Andrey Verevskiy a fost ales în Parlament.

21. John Arnold, 38 de ani

Avere: 2,8 miliarde de dolari

John Arnold

Fostul trader de petrol al companiei Enron a pus bazele Centaurus, după ce gigantul din domeniul energiei a dat faliment.

22. Gary Fegel, 39 de ani

Avere: 1 miliard de dolari

Elvețianul Gary Fegel a obținut statusul de miliardar în 2011 la „nașterea” Glencore IPO. După ce a obținut un MBA la Universitatea St. Gallen, el a intrat în afacerile care l-au umplut astăzi de bani.

23. Kostyantin Zhevago, 39 de ani

Avere: 1,5 milioane de dolari

Kostyantin Zhevago

Cel mai tanar miliardar ucrainiean, Kostyantin Zhevago, avea doar 19 ani când și-a adjudecat poziția de director pe finanțe într-o bancă. Mai târziu a reușit să câștige acțiunile majoritare ale unei companii de terenuri. Este și deputat în Parlamentul ucrainean.

24. Dan Gertler, 39 de ani

Avere: 2,2 miliarde de dolari

Dan Gertler

Dan Gertler este un controversat miliardar israelian cu rădăcini românești care a investit toată averea familiei într-o afacere cu diamante. Și-a atins țelul obținând averea cu bogățiile Africii, dar și din Congo. Gertler a investit în exploatarea minereului de fier, în aur, cobalt și cupru, dar și în agricultură, petrol și finanțe. La 23 de ani, Dan a devenit bun prieten al președintelui Congo, Joseph Kabila, cel care și-a adus și el aportul la sporirea afacerilor emigrantului român.

25. Ana Lucia de Mattos Barretto Villela, 39 de ani

Avere: 1,15 miliarde de dolari

Ana Lucia de Mattos Barretto Villela provine dintr-o veche și de renume familie de bancheri din Brazilia. Deține Unibanco Holding SA, una dintre cele mai mari bănci braziliene.

26. Lee Seo-Hyun, 39 de ani

Avere: 1 miliard de dolari

Lee Seo-Hyun

Lee Seo-Hyun este fiica cea mică a președintelui Samsung Lee Kun-Hee. A absolvit Școala de Design Parsons, este vice-președinte a unei divizii Cheil Worldwide, una dintre cele mai mari companii de publicitate din Coreea.

27. Fang Wei, 39 de ani

Avere: 1,5 miliarde de dolari

Fang Wei

Fang Wei a făcut o avere impresionantă din afacerile cu oțel. Fangda Group îi aparține și îi rotunjește veniturile anuale. Are peste 30.000 de angajați în filialele deschide în peste 10 provincii din China.

28. Sergey Brin, 39 de ani

Avere: 22, 8 miliarde de dolari

Sergey Brin

Sergey Brin este co-fondatorul Google și director al proiectelor speciale la Mountain View, California. Speră să revoluționeze piața cu Google Glass, mașinile fără șofer, ochelarii eletcronici și multe alte produse ale companiei.

Brin a emigrat din Rusia la vârsta de 6 ani și provine dintr-o familie de matematicieni, mama lui muncit ca cercetător la NASA. L-a cunoscut pe Larry Page la un program de doctorat la Standford, a renunțat la el în 1988 și a pornit afacerea „Google” din garajul unui prieten.

29. Larry Page, 39 de ani

Avere: 23 de miliarde de dolari

Larry Page

Larry Page este co-fondator Google (alături de Sergey Brin) și CEO încă din aprilie 2011. El este director executiv la Google precum și lider de dezvoltare a companiei de produse și strategie de tehnologie.

Pasiunea lui Larry include cumpărarea de bucăți în Palo Alto, pentru a dezvolta o rețea de case care utilizează noi tipuri de celule de combustibil, energie geotermală și pot capta apa de ploaie.