Tracy Chapman, despăgubiri de o jumătate de milion de dolari de la Nicki Minaj

De: Ana Obretin / 09.01.2021, 10:20
Tracy Chapman, despăgubiri de o jumătate de milion de dolari de la Nicki Minaj

Celebra cântăreață Tracy Chapman va primi despăgubiri de o jumătate de milion de dolari de la starul rap Nicki Minaj, după ce aceasta i-a folosit un cântec fără să îi ceară permisiunea. Cele două artiste și-au soluționat litigiul care durează de doi ani în afara instanței. 

Chapman a dat-o în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor, în octombrie 2018, susținând că piesa lui Minaj „Sorry” include fragmente din hitul ei din 1988 „Baby Can I Hold You”. Chapman a respins mai multe solicitări din partea lui Minaj de a-i folosi piesa și, cu toate acestea, starul rap a făcut-o. Deși Minaj nu a lansat niciodată oficial „Sorry”, piesa a fost difuzată în 2018 și a început să genereze interes online și la radio.

În septembrie 2020, un judecător de la o instanță americană a decis că Minaj nu a încălcat drepturile de autor, cu toate acestea, dosarul urma să fie trimis în judecată pentru a stabili modul în care piesa ei a ajuns în mediul online. 

„Sunt bucuroasă că am rezolvat această problemă și sunt recunoscătoare pentru acest rezultat care susține că drepturile artiștilor sunt protejate de lege și ar trebui respectate de alți artiști”, a spus Chapman într-o declarație„Mi s-a cerut de mai multe ori permisiunea de a folosi melodia mea; în fiecare caz, politicos și în timp util, am spus fără echivoc nu. Se pare că doamna Minaj a ales să nu audă și să folosească compoziția mea, în ciuda intențiilor mele clare și exprese”, a mai spus artista premiată cu patru Grammy. 

Nicki Minaj nu făcut deocamdată comentarii privind acest subiect. 

CITEȘTE ȘI: Nicki Minaj, dată în judecată pentru peste 200 de milioane de dolari, pentru plagiat

FOTO: Profimedia Images