Trailerul filmului „Cruella”, printre cele mai vizionate din istorie în prima zi de la lansare

De: Ana Obretin / 22.02.2021, 10:20
Trailerul filmului

Trailerul filmului „Cruella”, lansat săptămâna trecută, a înregistrat peste 71 de milioane de vizualizări pe toate platformele în primele 24 de ore, depășind hituri Disney precum „Maleficent 2” și „Aladdin”.

Deși trailerul lungmetrajului care o are pe Emma Stone în rolul principal a depășit în vizualizări clipurile de promovare ale unor filme ca „Maleficent: Mistress of Evil” (61,7 milioane de vizualizări) și „Aladdin” (60,8 milioane de vizualizări), acesta este departe de recordul istoric.

Disney deține primele patru poziții în topul celor mai vizionate trailere din toate timpurile, condus de primul lansat al peliculei „Avengers: Endgame”, cu 289 de milioane de vizualizări.

De asemenea, al doilea trailer pentru „Avengers: Endgame” ocupă poziția secundă în top, cu 268 de milioane de vizualizări, urmat de primul promo pentru „Avengers: Infinity War”, cu 230 de milioane de vizualizări, și de cel al remake-ului „Lion King”, cu 224,6 milioane de vizualizări.

Mai recent, remake-ul peliculei „Mulan” a înregistrat 175 de milioane de vizualizări în prima sa zi, potrivit Deadline

„Cruella” a generat, de asemenea, 265.000 de mențiuni pe rețelele de social media, depășind atât „Aladdin” (228.000 de mențiuni), cât și „Beauty and The Beast” (154.000), care a înregistrat 127,6 milioane de vizualizări ale primului său trailer.

Numeroase comentarii de pe rețelele de socializare online s-au învârtit în jurul unor comparații controversate între personajul principal interpretat de Emma Stone și cel al lui Joaquin Phoenix din „Joker”. Rămâne de văzut dacă succesul pe rețelele de socializare se va traduce sau nu în încasări mari în cinematografe. Disney a stabilit dată premierei pe 28 mai, un weekend de sărbătoare pentru americani (Memorial Day).

Cu aproximativ 53% dintre cinematografele din America de Nord închise din cauza pandemiei, succesul filmului „Cruella” depinde cu siguranță de câte săli vor fi deschise până la sfârșitul lunii mai, în contextul derulării unei ample campanii de vaccinare anti-COVID-19. 

Acţiunea filmului se petrece în anii 1970 în Londra, iar Stone o înfățișează pe Cruella de Vil, personajul negativ din „101 Dalmaţieni”, în variantă punk-rock.

Filmul este regizat de Craig Gillespie. Marc Platt, Kristin Burr şi Andrew Gunn au produs filmul, iar Glenn Close, care a interpretat rolul Cruella de Vil în lungmetrajul live-action din 1996, a fost producător executiv. Din distribuţie mai fac parte Mark Strong, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Jamie Demetriou, Joel Fry şi Kirby Howell-Baptiste.

CITEȘTE ȘI: Filmul „Cruella”, cu Emma Stone în rol principal, va fi lansat în luna mai 

Foto: Profimedia Images