Trailerul pentru „Tina”, un documentar HBO despre Tina Turner, a fost lansat

De: Ana Obretin / 24.02.2021, 16:22
Trailerul pentru

Primul trailer pentru „Tina”, un nou documentar despre legendara cântăreață Tina Turner, a fost lansat de HBO.

Bazându-se pe numeroase imagini inedite din ultimii 60 de ani, casete audio, fotografii personale și noi interviuri cu Turner, documentarul „Tina” promite o privire intimă și proaspătă asupra artistei care a fost de obicei foarte rezervată în ceea ce privește viața privată.

Viața Tinei Turner a fost subiectul unei cărți lansate în 1986, „I, Tina”, și al filmului din 1993 „What’s Love Got to Do with It”, pentru care actrița Angela Bassett a fost nominalizată la Oscar. Cu toate acestea, „Tina” reprezintă primul documentar autorizat de Turner, potrivit Indie Wire.

Artista s-a lansat în anii 1960, cântând alături de soțul ei de atunci, Ike Turner. În afara scenei, parteneriatul a fost unul violent, deși amploarea abuzurilor la care a fost supusă Tina a devenit publică abia după divorț și după ce aceasta a început să vorbească despre experiențele sale.

„Tina” va prezenta perioada revigorării carierei solo în anii 1980.

Trailerul începe cu Turner, în vârstă de 81 de ani, în mijlocul unui interviu, prezentând o amintire din copilărie când a privit-o pe mama ei de la fereastră. Apar apoi imagini dinamice din concerte și un montaj cu fotografii din tinerețe și spectacole.

Documentarul prezintă interviuri cu Angela Bassett, Oprah Winfrey, jurnalistul Kurt Loder, dramaturgul Katori Hall și cu soțul Tinei, Erwin Bach, printre altele.

Regizorii premiați cu Oscar Dan Lindsay și T.J. Martin au realizat acest documentar. Simon Chinn, Jonathan Chinn și Diane Becker sunt producători pentru Lightbox. Erwin Bach, Tali Pelman, Will Clarke, Andy Mayson, Mike Runagall, David Gilbery și Charles Dorfman sunt producători executivi.

Documentarul „Tina” va fi disponibil pe HBO și HBO Max din 27 martie. 

CITEȘTE ȘI: Tina Turner renunţă la cetăţenia americană  

La 73 de ani, Tina Turner se mărită! 

Foto: Profimedia Images