Trupa Coldplay lansează piesa “Higher Power” printr-o “transmisie spațială”

De: Loredana Toma / 06.05.2021, 13:09
Trupa Coldplay lansează piesa “Higher Power” printr-o “transmisie spațială”

Trupa Coldplay va lansa o nouă melodie, intitulată “Higher Power”, printr-o transmisie specială de pe Stația Spațială Internațională. “Transmisia spațială”, după cum au numit-o membrii trupei, a noii piese va avea loc pe 7 mai și va fi ascultată, în premieră, alături de astronautul francez Thomas Pesquet, care este la bordul ISS. Lansarea are loc pe canalul oficial de Youtube al trupei Coldplay la ora 02.01 (ora României).

“Piesa este rezultatul dintre joaca pe o mică tastatură și o chiuvetă din baie, în timpul carantinei și este o producție ce poartă semnătura Max Martin, o reală minune a acestui univers”, au spus membrii trupei, într-un mesaj pe rețeaua de socializare Twitter, potrivit nme.com.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Coldplay (@coldplay)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Coldplay (@coldplay)

Piesa a fost anunțată printr-o vânătoare de indicii pentru fani

Inițial, Chris Martin, liderul trupei, a oferit informații despre noul proiect prin niște mesaje criptice pe platforma Instagram, care conțin și un link către un site la fel de criptic intitulat “Alien Radio FM”, iar o parte din promovarea pentru viitorul album, intitulat “Alien Radio”, precum și pentru piesă a inclus coduri secrete menite să creeze confuzie.

“Vânătoarea globală pentru indicii” a început pe 18 aprilie, cu un mesaj pe Alien Radio, care avertiza, în mod misterios, “o transmisie recepționată” și îndemna fanii “să fie pe poziții”. Această informație a fost urmată, pe 21 aprilie, de mai multe clipuri și mesaje cu simboluri codate, voci și coordonate de corespondență de pe tot globul. În cele din urmă, fanii au reușit să pună cap la cap toate aceste indicii pentru a afla numele și data lansării noii melodii.

Coldplay este una dintre cele mai cunoscute formații de rock alternativ din lume. Premiată, printre altele, cu 7 premii Grammy, trupa a vândut peste 50 de milioane de albume, fiind  cunoscută pentru single-uri de succes precum „Speed of Sound„, „Clocks” și „Viva la Vida„. 

CITEȘTE ȘI: Muzica trupei Coldplay, un bun somnifer

Formatia Coldplay, data in judecata pentru plagiat

Chris Martin de la Coldplay se lasa hipnotizat

Foto: Profimedia Images