Turcia a crezut in fotbal, nu in lacrimi, la EURO 2008!

De: Dragos Tanase / 01.07.2008, 15:34
Turcia a crezut in fotbal, nu in lacrimi, la EURO 2008!
Intr-un clasament al realizarilor Turciei la EURO 2008, am clasificat cele 5 meciuri ale jucatorilor semilunei intr-un top marca Apropo.ro!

Intr-un clasament al realizarilor Turciei la EURO 2008, am clasificat cele 5 meciuri ale jucatorilor semilunei intr-un top marca Apropo.ro!

TOP 5, in ordinea desfasurarilor evenimentelor:

Locul 5! Asadar, "ienicerii" au debutat timid la aceasta editie de Campionat European, cu o infrangere in fata Portugaliei, dar ce a urmat dupa aceea a tinut de domeniul SF. Sau poate ca au avut incredere mai mare, decat altii, in sansa lor si nu au crezut nici macar in lacrimile adversarilor varsate la finalurile meciurilor pierdute dramatic!

Locul 3! A urmat meciul cu una dintre tarile gazda, Elvetia, pe o ploaie torentiala, in care au aratat de ce sunt in stare si au tras primul semnal de alarma. Au revenit de la 0-1 si au invins in prelungirile meciului.

 

 

Locul 2! Ca dovada ca n-a fost doar apa de ploaie, au repetat figura in ultimul meci din grupa, cel cu Cehia, acesta fiind deciziv pentru ambele tari, in vederea calificarii in sferturi.

Au revenit de la 0-2 si au castigat tot in finalul partidei, trimitandu-i pe cehi acasa, cu tot cu lacrimi.

 

 

Locul 1! Apoi a venit randul croatilor sa simta, pe pielea lor, ce inseamna spiritul razboinic al lui Fatih Terim transmis jucatorilor sai.

Dupa ce, la finalul celor 90 de minute, scorul a fost 0-0 si s-a intrat in prelungiri, atunci cand mai erau 2 minute din acestea, si toata lumea astepta loviturile de departajare, croatii au profitat de o gafa a portarului turc, inscriind golul victoriei…. Credeau ei!

Doar ca turcii au facut ce stiu ei mai bine ! Au revenit, au egalat in prelungirile prelungirilor si au fost mult mai concentrati la penalty-uri. Rezultatul ? S-au calificat din nou mai departe.

 

 

Locul 4! E adevarat ca in semifinala cu Germania "s-a intors roata", in sensul ca nemtii au fost cei care au castigat in finalul meciului, privandu-i pe turci de un vis frumos si meritat.

Dar chiar si asa, rezultatul a fost unul nebun: 1-0 Turcia, 1-1 si 1-2 Germania, imediat turcii au egalat, dar in ultimul minut germanii au reusit golul victoriei, turcii neavand suflul necesar de a mai reveni si de aceasta data.

 

 

Stiti deja ca Germania a pierdut finala cu Spania, cu scorul de 1-0, si ca aproape toata lumea i-a acuzat ca au mimat fotbalul si ca au avut noroc la EURO 2008.

Ceea ce nu se poate spune despre Turcia, care a dat lectii de fotbal, de viata si de incredere in sine…. pana la capat!

Turcia a defilat in Grupa C a preliminariilor pentru EURO 2008, din Austria si Elvetia, avand doar doua infrangeri, cu Grecia si Bosnia: Grecia 4-1/0-1; Norvegia 2-2/2-1/Bosnia 2-3/2-1; Moldova 5-0/1-1; Ungaria 1-0/3-0; Malta 2-0/2-2.

 

 

Ar fi putut fi primul semn pentru chibitii care nu le dadeau mari sanse jucatorilorr lui Fatih Tarim de a iesi macar din grupe, preferatele pariorilor fiind Portugalia si Cehia.

La Euro 2008, Turcia s-a aflat in Grupa A, alaturi de:

 

 

Portugalia (7 iunie – Geneva)

Elvetia (11 iunie – Basel)

Cehia (15 iunie – Geneva).

Rezultate Grupa A:

Elvetia – Cehia 0-1

Portugalia – Turcia 2-0

Cehia – Portugalia 1-3

Elvetia – Turcia 1-2

Elvetia – Portugalia 2-0

Turcia – Cehia 3-2

Clasament Grupa A:

1. Portugalia 6p.

2. Turcia 6p.

3. Cehia 3p.

4. Elvetia 3p.

 

Citeste si:

Turcii au capitulat in fata germanilor

Turcii au capitulat in fata germanilor

Reprezentativa Germaniei s-a calificat in finala Campionatului European de fotbal, dupa ce a invins, la Basel, cu scorul de 3-2 (1-1), selectionata Turciei, in semifinale…
Turcia repeta istoria cu Cehia

Turcia repeta istoria cu Cehia

Selectionata Turciei s-a calificat, aseara, in semifinalele Campionatul European, dupa ce a invins, cu scorul de 4-2 (0-0, 0-0, 1-1), in urma executarii loviturilor de de…
Turcia a eliminat Cehia de la Euro 2008

Turcia a eliminat Cehia de la Euro 2008

Selectionata Turciei a invins, cu scorul de 3-2 (1-0), echipa nationala a Cehiei, dupa un meci decis in ultimele 5 minute de joc, intr-o partida disputata la Geneva in ul…
Semifinalele hot. Meciurile fetitelor de la Euro2008

Semifinalele hot. Meciurile fetitelor de la Euro2008

Ne pregatim toti pentru semifinalele Campionatului European de Fotbal. Asa ca, asteptand acest mare eveniment, va propunem doua meciuri HOT, intre nemtoaica Heidi Klum s…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tank 2008 Fantoma Elodiei face plaja la Miami!
Elimina ultimele ramasite ale fortelor rebele! Cuvinte cheie: Elodia Ghinescu criminal in serie
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza

Imagine: Mediafax Foto