Ultimele zile din viața lui Kurt Cobain, transpuse în operă, la Royal Opera House din Londra

De: Ana Obretin / 07.04.2022, 15:19
Ultimele zile din viața lui Kurt Cobain, transpuse în operă, la Royal Opera House din Londra

Ultimele zile din viața liderului trupei Nirvana, Kurt Cobain, vor fi prezentate într-un spectacol de operă produs de Royal Opera House din Londra.

Producția, intitulată „Last Days”, va fi o adaptare după filmul omonim al lui Gus Van Sant, din 2005. Filmul, care a fost centrat pe un tânăr muzician pe nume Blake, a fost vag bazat pe ultimele zile din viața starului rock.

CITEȘTE ȘI: De la Kurt Cobain la Taylor Hawkins: 10 staruri rock care au murit prematur

Kurt Cobain s-a sinucis în 1994, la vârsta de 27 de ani.Un sinopsis furnizat de Royal Opera House arată că spectacolul „se scufundă în chinul care a creat un mit modern” și că „Blake” este „bântuit de obiecte, vizitatori și amintiri care îi distrag atenția de la adevăratul său scop – autodistrugerea”, scrie NME.

Opera a fost compusă de Oliver Leith. Regizat de Anna Morrissey, opera urmează să fie pusă în scenă în luna octombrie, la Teatrul Linbury al Royal Opera House.

Recent, audițiile în streaming ale piesei „Something In The Way” a trupei Nirvana au crescut, după includerea sa în coloana sonoră a filmului „The Batman”. Piesa face parte din albumul clasic al Nirvana din 1991, „Nevermind”. 

CITEȘTE ȘIBateristul Foo Fighters, Taylor Hawkins, a murit. Muzicianul avea 50 de ani

FotoȘ Profimedia Images