Un documentar despre familia regală britanică, interzis de regină, a apărut pentru scurt timp pe YouTube

De: Ana Obretin / 29.01.2021, 16:26
Un documentar despre familia regală britanică, interzis de regină, a apărut pentru scurt timp pe YouTube

Un documentar vechi despre familia regală britanică, interzis de regina Elizabeth a II-a, a apărut pentru scurt timp, ilegal, pe platforma YouTube.

“Royal Family”, producția BBC realizată de Richard Cawston după ce a fost alături de familia regală timp de un an, a fost difuzat pentru prima dată în 1969. Documentarul a apărut online la începutul acestei luni, dar a fost eliminată joi, „din cauza unei revendicări privind drepturile de autor”, potrivit Daily Mail.

Interesul pentru acest documentar a reapărut după ce s-a vorbit despre el într-un episod recent din serialul “The Crown”. Drama Netflix este acum la al patrulea sezon, cu Olivia Colman în rolul reginei Elizabeth a II-a.

CITEȘTE ȘI: The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix

Fanii familiei regale au putut urmări, pentru o scurtă perioadă de timp, documentarul de 105 minute apărut pe un cont de YouTube sub numele de Philip Strangeways. Potrivit The Huffington Post, documentarul a înregistrat aproape 10.000 de vizualizări înainte de a fi eliminat.

Ce conținea documentarul?

În urmă cu peste cinci decenii, “Royal Family” a fost vizionat de peste 350 de milioane de telespectatori la nivel mondial, apoi a fost închis în arhiva familiei, prin decret regal.

Filmul oferea o perspectivă asupra vieții private a familiei, cu imagini incluzând regina, ducele Philip de Edinburgh și copiii lor bucurându-se de o petrecere la grătar pe domeniul de la Balmoral. Prințul Charles poate fi văzut făcând schi nautic, în timp ce un tânăr prinț Edward îi cere mamei sale o înghețată. În alte imagini, familia regală întâmpină o echipă de olimpici și ia masa cu președintele american din epocă, Richard Nixon. De asemenea, există imagini înregistrate într-un turneu oficial în America de Sud.

Un episod recent din serialul „The Crown” a fost dedicat acestui documentar, sugerând că familia regală este îngrijorată pentru că filmul a fost prea intruziv și dezvăluia prea mult.

CITEȘTE ȘI: Kristen Stewart a debutat în rolul prințesei Diana

Foto: Profimedia Images