Un documentar despre legenda rock Ronnie James Dio, lansat în 2022

De: Ana Obretin / 04.01.2022, 14:07
Un documentar despre legenda rock Ronnie James Dio, lansat în 2022

Un documentar despre viața regretatului star rock Ronnie James Dio urmează să fie lansat în 2022, la aproape doi ani după ce a fost anunțat.

Lansarea proiectului, încă fără titlu, a fost confirmată de Wendy Dio, văduva starului heavy metal, în timpul unui interviu la „The Lucas H. Gordon Show”, difuzat pe YouTube. În interviu, Dio a spus că a văzut „prima versiune” a documentarului, pe care l-a descris ca fiind „foarte emoționant”.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune 10 filme care nu au fost realizate niciodată

„(Filmul, n.r.) este o trecere prin viața lui până la sfârșit”, a spus aceasta. „L-am urmărit cu purtătorul meu de cuvânt și cu o persoană de la BMG, care finanțează documentarul, și am plâns toți”, a mai spus Wendy Dio, potrivit NME.

Aceasta a continuat confirmând că muzicieni de seamă au fost intervievați pentru documentar – printre ei, solistul trupei Judas Priest, Rob Halford, solistul Tenacious D, actorul Jack Black, chitarista Lita Ford de la The Runaways și colegul de trupă din Black Sabbath Geezer Butler.

După cum a fost anunțat în februarie 2020, documentarul va fi regizat de Don Argott și Demian Fenton. Cei doi au lucrat împreună la mai multe filme în trecut, în special la „Rock School”, din 2005. Documentarul va include, de asemenea, elemente din autobiografia neterminată a lui Dio, „Rainbow in the Dark” – intitulată după unul dintre single-urile sale. Cântărețul lucra la acest volum cu biograful Mick Wall înainte de moartea sa. Atât Wall, cât și moștenitorii lui Dio au ajutat apoi la finalizarea a ceea ce au putut din carte, lansând-o în cele din urmă anul trecut.

De-a lungul vieții, Ronnie James Dio a făcut parte din mai multe trupe, printre care Black Sabbath, Dio și Heaven & Hell. A murit în 2010, la vârsta de 67 de ani, din cauza unui cancer. Este considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni ai genului heavy metal din toate timpurile.

CITEȘTE ȘI: A murit Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones

Foto: Profimedia Images