Un film animat “Marele Gatsby” este în curs de dezvoltare

De: Loredana Toma / 23.02.2021, 17:21
Un film animat “Marele Gatsby” este în curs de dezvoltare

O adaptare animată după romanul din 1925 al lui F. Scott Fitzgerald “The Great Gatsby” este în curs de dezvoltare, iar regia va fi semnată de William Joyce. Scenariul va fi scris de Brian Selznick, cel care a scris și a ilustrat cartea “The Invention of Hugo Cabret”, după care a fost făcut filmul “Hugo “(2011), de Martin Scorsese.

“Gatsby are o vrajă aparte”

“Gatsby continuă să arunce o vrajă puternică asupra cititorilor săi, cum nicio altă carte nu reușește”, a spus William Joyce, care a câștigat un premiu Oscar în 2011, pentru scurtmetrajul “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”. Totodată, printre lungmetrajele animate adaptate după scrierile sale și produse tot de el se numără “Epic”, “Rise of the Guardians” și “Meet the Robinsons”, potrivit Variety.

Romanul lui F. Scott Fitzgerald a fost de multe ori sursă de inspirație pentru adaptări pe micile și marile ecrane, prima fiind lansată în 1926. Varianta din 1974 cu Robert Redford și Mia Farrow a obținut premiul Oscar pentru cele mai bune costume, iar cea din 2013, regizată de Baz Luhrmann și cu actorii  Leonardo DiCaprio și Carey Mulligan, a fost premiată de Academia de film americană pentru costume și scenografie.

De asemenea, recent, studiourile de film A+E Studios și ITV Studios America au bătut palma cu scenaristul Michael Hirst pentru a lansa o serie TV pe baza acestui roman.

CITEȘTE ȘI: O miniserie TV “The Great Gatsby”, în pregătire la Hollywood 

20 de lucruri care dovedesc că „Moulin Rouge” și „The Great Gatsby” sunt, de fapt, același film  

Leonardo DiCaprio este Marele Gatsby 

Foto: Variety