Un film despre legenda hollywoodiană Cary Grant este în pregătire; cine va juca rolul principal

De: Ana Obretin / 08.08.2022, 16:46
Un film despre legenda hollywoodiană Cary Grant este în pregătire; cine va juca rolul principal

Starul francizei „Harry Potter” Jason Isaacs a fost ales să joace rolul legendei hollywoodiene Cary Grant într-un nou film biografic.

Intitulat „Archie”, serialul dramă în patru părți va spune povestea vieții lui Grant, de la începuturile sale umile ca Archibald Alexander Leach, în Bristol, Marea Britanie, până la simbolul cinema-ului care a devenit mai târziu.

Scenariul a fost scris de autorul filmului „Philomena”, John Pope, iar regizor va fi Paul Andrew Williams („A Confession”).

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone

„Archie” va debuta pe platforma de streaming a ITV, ITVX, în Marea Britanie, mai târziu anul acesta. Vânzările la nivel internațional nu au fost încă anunțate.

Drama este produsă de ITV Studios cu partenerul de coproducție BritBox International. Rebecca Hodgson urmează să producă miniseria, în timp ce fiica lui Grant, Jennifer Grant, și fosta soție, Dyan Cannon, sunt producătoare executive.

„A existat un singur Cary Grant și nu aș fi niciodată suficient de prost pentru a încerca să mă pun în pantofii lui emblematici”, a spus Isaacs într-un comunicat. „Archie Leach, pe de altă parte, nu ar putea fi mai departe de personajul pe care l-a inventat pentru a se salva. Scenariile geniale ale lui Jeff aduc la viață lupta lui necruțătoare de a scăpa de demonii care l-au chinuit, nevoia obsesivă de control, temerile, slăbiciunile, iubirile și pierderile lui. Este povestea unui bărbat, nu a unei legende, iar aceștia sunt pantofi în care abia aștept să merg”, a mai spus acesta, potrivit Variety.

Pope a adăugat: „Ca și în multe dintre proiectele mele, am început de la sfârșit și am lucrat înapoi. Am descoperit că, la apogeul faimei sale, Cary Grant s-a retras pentru a avea grijă de fiica lui tânără. Intrigat, am început să cercetez de ce devenise tată singur. Ce s-a intâmplat? Călătoria mea m-a condus la Bristol și la un băiat pe nume Archie Leach. Cary Grant a devenit unul dintre simbolurile secolului al XX-lea, iubit de președinți și de săraci. Cheia tuturor lucrurilor a stat în copilăria lui”.

Cunoscut pentru filme devenite clasice, ca „Șarada/ Charade”, „The Philadelphia Story/ Poveste din Philadelphia”, „Arsenic și dantelă veche/ Arsenic and old lace”, „Să prinzi un hoț/ To Catch a Thief”, Cary Grant (1904 – 1986) a primit un Oscar pentru întreaga carieră în 1970.

CITEȘTE ȘI: Filme pe care unele celebrități nu le-au putut vedea până la capăt. Producția de la care Madonna a ieșit rușinată

Top 25: Cele mai căutate melodii din filme în aplicația Shazam

Foto: Profimedia Images