Un magazin dedicat trupei Queen a fost deschis la Londra, pentru a marca 50 de ani de la înființarea formției

De: Nicoleta Lepădatu / 28.09.2021, 05:47
Un magazin dedicat trupei Queen a fost deschis la Londra, pentru a marca 50 de ani de la înființarea formției

De la tricouri la chitare cu autograful lui Brian May, mai multe obiecte care au aparţinut membrilor trupei Queen sunt scoase la vânzare într-un nou magazin temporar, deschis pe Carnaby Street, din Londra, pentru a marca cinci decenii de activitate a legendarei trupe rock.

Sub denumirea ”Queen The Greatest”, magazinul va rămîne deschis până în ianuarie.

(Queen) a apărut pe scena muzicală în 1971 şi fac turnee şi sunt activi chiar şi în ziua de astăzi aşa că am vrut să ne asigurăm că nu lăsăm acest moment să treacă fără să marcăm printr-o formă de celebrare într-un spaţiu fizic”, a declarat Keith Taperell, responsabil de vânzări în cadrul Bravado, potrivit Reuters.

Magazinul este împărțit în mai multe zone, începând cu o secțiune dedicată anilor 1970 şi o zonă asemănătoare unui magazin de chilipiruri, o aluzie la standul pe care la vremea respectivă solistul Freddie Mercury şi toboşarul Roger Taylor îl aveau în piaţa Kensington din Londra.

Secțiunea dedicată anilor 1980 cuprinde obiecte legate de concertele şi turneele formaţiei, anii 1990 sunt reprezentaţi de o zonă de discuri, iar anii 2000, de un stand cu DVD-uri.

Pentru 2010, am vrut să arătăm că sunt în continuare o trupă modernă, relevantă pentru toată lumea, aşa că avem o zonă dedicată tehnologiei”, a spus Taperell. De acolo poţi cumpăra chitare cu autograful lui Brian May şi beţele pentru bătut la tobe ale lui Roger Taylor”.

Sumele strânse în urma vânzării unui tricou special ”Freddie Mercury” vor fi donate în beneficiul The Mercury Phoenix Trust, o fundaţie care activează în domeniul luptei împotriva SIDA, fondată de May, Taylor şi managerul trupei, Jim Beach, în memoria cântăreţului.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trupa Queen şi-a lansat propriul brand de bere

Tags: