Un tren numit Darjeeling

De: Mioara Tronaru / 21.01.2008, 00:00
Un tren numit Darjeeling
Trei fraţi, care nu şi-au mai vorbit de la moartea tatălui lor, hotărăsc să facă împreună o călătorie cu trenul în India pentru a reface legăturile de odinioară. Francis, Peter şi Jack se îmbarcă în Darjeeling Limited, supranumit ”trenul de jucărie”, din cauza ecartamentului său mai mic de un metru. Dar călătoria lor va deraia mai repede decît s-ar fi aşteptat şi ei se vor trezi singuri, pierduţi în mijlocul deşertului, cu 11 valize, o imprimantă şi suficient timp să pună vieţile la punct...

Dintre interpreţii celor trei fraţi, numai Adrien Brody n-a mai lucrat niciodată cu Wes Anderson. Owen Wilson i-a fost alături în ultimele sale trei filme, în timp ce Jason Schwartzman a ţinut afişul în ”Rushmore”. Şi, pentru că nu schimbi niciodată o echipă care cîştigă, regizorul a adus-o iarăşi pe platouri pe actriţa sa preferată: Anjelica Huston. Filmările s-au desfăşurat integral în India.

Premiera 25 ianuarie
TO: The Darjeeling Limited. Producţie SUA, 2007.
R: Wes Anderson. Cu: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Amara Karan, Wallace Wolodarsky, Irfan Khan, Barbet Schroeder, Bill Murray, Anjelica Huston.
Distribuit de Odeon Cineplex