VIDEO: Descoperire tulburătoare făcută la Cernobîl de un utilizator de Google Maps

De: Alex Manole / 24.02.2021, 08:30

Un utilizator de Google Maps crede că a descoperit ceva tulburător printre ruinele fostei centrale de la Cernobîl.

Într-un clip video publicat pe rețeaua de socializare TikTok, utilizatorul @googlemapsfun arată oase despre care spune că ar a fi „umane”.

Zona din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl a fost evacuată în 1986 după explozia Reactorului 4. Orașul din apropiere, Prîpeat, a fost abandonat atunci. Evacuarea localității, care avea o populație de aproximativ 50.000 de locuitori, a fost rapidă și a fost realizată cu ajutorul armatei. Mulți oameni au plecat doar cu ce aveau la ei, fără bani, acte sau haine de schimb.

@googlemapsfun? #googleearth #scary #googleearthscary #googlestreetview #googlemapsfun♬ Main Titles – Charlie Clouser

Clipul video, publicat pe 20 februarie, a devenit viral, fiind vizualizat de milioane de ori. „Sunt oase umane”, a scris o persoană.

Totuși, alții cred că mai degrabă rămășițele aparțin unui animal. Nu sunt cazuri cunoscute de persoane dispărute în zonă, iar oamenii care au murit din cauza radiațiilor după dezastru au fost înmormântați cum se cuvine, în sicrie din ciment, deoarece erau încă radioactivi după deces.

În zonă trăiesc mamifere mari, precum lupi, urși și bizoni.

Recent a mai devenit virală o postare legată de Cernobîl făcută pe o rețea de socializare. Doi frați, care s-au întors în Prîpeat după 30 de ani de la dezastrul nuclear, au regăsit vechea lor mașinuță pentru copii cu pedale.

Foto: Imgur

Deși a trecut atât de mult timp, micul vehicul s-a păstrat. Îi lipsesc, însă, parbrizul și roțile.

CITEȘTE ȘI:

Rămâi înmărmurit! Descoperire fabuloasă pe fundul Mării Negre. Secretul a fost dezvăluit! – FOTO

Muzica lui David Bowie este acum pe TikTok și va sta la baza unui nou challenge