„Vikingul / The Northman” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 03.05.2022, 09:12
„Vikingul / The Northman” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul lansării

„Vikingul / The Northman” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul lansării, cu încasări de 768.033 de lei.

În regia lui Robert Eggers („The Witch”, „The Lighthouse”), „Vikingul” îi are în distribuție pe Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe și Björk.

„Vikingul” este un thriller epic despre răzbunare care explorează cât de departe poate merge un prinț viking pentru a căuta dreptate pentru tatăl său ucis.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend este lungmetrajul Warner Bros. „Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore/ Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”, cu încasări de 257.763 de lei

Filmul cu un buget de 200 de milioane de dolari este a treia parte din franciza spin-off „Harry Potter” a lui J.K. Rowling. Regizat de David Yates, „Secretele lui Dumbledore” îi are în rolurile principale pe Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nadylam, Callum Turner, Jessica Williams și Victoria Yeates.

Povestea îl are în prim-plan pe Profesorul Albus Dumbledore (Jude Law), care află că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, el îi încredințează magizoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) responsabilitatea de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare și un brutar Încuiat într-o misiune periculoasă, în care se întâlnesc cu animale fantastice vechi și noi și se ciocnesc cu legiunea în creștere de adepți a lui Grindelwald. Dar cu o miză atât de mare, cât timp poate Dumbledore să rămână pe margine?

 

Poziția a treia în box office-ul românesc este ocupată de „Sonic The Hedgehog 2”

Filmul a a vut încasări de 249.195 de lei de vineri până duminică. În al doilea film, revin în distribuție Jim Carrey, Ben Schwartz și James Marsden, în rolurile Dr. Robotnik, Sonic și, respectiv, Tom Wachowski. Li se vor alătura Colleen O’Shaughnessey (Tails) și Idris Elba (Knuckles). Sonic este pregătit pentru mai multă libertate, şi Tom şi Maddie acceptă să-l lase acasă în timp ce ei pleacă în vacanţă. Însă, imediat după plecarea lor, Dr. Robotnik revine, de data aceasta cu un nou partener, Knuckles, în căutarea unui smarald care are puterea de a construi şi distruge civilizaţii. Sonic face echipă cu propriul acolit, Tails, şi împreună ei pleacă într-o călătorie pentru a găsi smaraldul, înainte ca acesta să ajungă pe mâini greşite.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele românești, în weekend, este completat de: „The Bad Guys”, cu încasări de 232.826 de lei, „Orașul pierdut/The Lost City”, de Aaron și Adam Nee (188.408 lei), „Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului” (150.444 de lei), „Morbius”, de Daniel Espinosa (139.194 de lei), „Roșu aprins/ Turning Red”, de Domee Shi (115.675 de lei), „Ambulanța: Salvare contracronometru/ Ambulance”, de Michael Bay (27.676 de lei) și „Uncharted”, de Robert Fleischer (27.656 de lei).

CITEȘTE ȘI: : Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto:outnow.ch