Will Smith este gazda unui documentar Netflix despre drepturi civile

De: Loredana Toma / 04.02.2021, 10:26
Will Smith este gazda unui documentar Netflix despre drepturi civile

Actorul american Will Smith este gazda serialului documentar produs de Netflix “Amend: The Fight For America”, care va avea premiera pe 17 februarie. Documentarul  are la bază analiza celui de-al 14-lea Amendament la Constituția SUA, ratificat pe 9 iulie 1868, care acorda cetăţenie „tuturor persoanelor născute sau naturalizate în Statele Unite”, incluzând foştii sclavi recent eliberaţi după Războiul Civil (1861-1865).

Starul în vârstă de 52 de ani este gazda și producătorul executiv al seriei documentar.

Will Smith: “Ce înseamnă să fii American?”

Trailerul serialului, care are șase episoade, a apărut miercuri și începe cu întrebarea “Ce înseamnă să fii american?”. Clipul include imagini cu o plăcintă cu mere tipic americană și un stadion de baseball plin cu fani, potrivit The Hollywood Reporter.

“S-a discutat că în textul original al Constituției SUA nu a existat o comunicare clară despre cine este și cine nu este cetățean american și așa s-a ajuns la dezvoltarea rasismului. Ideea principală a celui de-al 14-lea Amendament este definirea cetățenilor Americii și a drepturilor lor care le-au fost oferite și trebuie să fie apărate”, a spus Smith.

Din distribuția documentarului fac parte actorii Mahershala Ali, Diane Lane, Samuel L. Jackson, Pedro Pascal, Yara Shahidi, Joseph Gordon-Levitt și Laverne Cox, care susțin discursuri legate de cel de-al 14-lea Amendament.

“Trăim vremuri fără precedent, ca societate, ca țară și ca o mare familie umană. Cred că o cultivare a înțelegerii istorice și personale, umane, este imperativă pentru a ne putea vindeca și pentru a avea compasiune unii față de alții”, a scris Will Smith pe contul său de pe platforma Instagram.

CITEȘTE ȘI: Will Smith, pe urmele lui Schwarzenegger! Îşi doreşte o carieră în politică  

Foto: Shutterstock