Actorul Willem Dafoe a filmat în Munții Făgăraș pentru lungmetrajul ”The Legend of Ochi”

De: Nicoleta Lepădatu / 17.11.2021, 15:19
Actorul Willem Dafoe a filmat în Munții Făgăraș pentru lungmetrajul ”The Legend of Ochi”

Recent, celebrul actor Willem Dafoe, de patru ori nominalizat la Oscar, împreună cu o echipă româno-americană a filmat în zona Bâlea Lac mai multe scene din viitoarea peliculă ”The Legend of Ochi”.

Câteva dintre scene au fost filmate la „Paltinu”, fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, construită cu aproape 50 de ani în urmă, conform presei. 

”The Legend of Ochi” spune povestea unei tinere (Zengel) care fuge de acasă şi învaţă să comunice cu o specie de animale ciudate cunoscută sub numele de Ochi. Filmul produs de studioul A24 va include o partitură originală a compozitorului şi fondatorului Dirty Projectors Dave Longstreth, colaborator frecvent al studioului de animaţie şi film al lui Saxon Enciclopedia Pictura.

Nu este pentru prima dată când Willem Dafoe vine în România. În 2015, actorul a stat mai multe săptămâni la Constanţa, unde a filmat pentru pelicula SF „What happend to Monday” și s-a declarat încântat de România și de oamenii de aici. De altfel, și acum a acceptat să se pozeze cu proprietarii cabanei și cu turiștii aflați în zonă.

Isaiah Saxon, renumit regizor de videoclipuri muzicale care a colaborat cu Björk, Panda Bear, Dirty Projectors, Kanye West și Grizzly Bear își va face debutul regizoral odată cu acest film.

Conform IMDB, echipa româneasca este formată din Cristian Bostanescu, Sorin Dima și Mugur Aurelian Popescu care sunt parte din departamentul scenografie & decor, în timp ce departamentul de make-up este coordonat de Andrea Dardea Tesdall (machiaj) și Nicoleta Toader (hair designer). De asemenea, Miruna Gheorghiu este production supervisor și Maria Niță, second assistant director. Echipa românească se ocupă și de efecte speciale, cascadori, tehnic, costume.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace filmează la Constanţa

 

Tags: