“Wonder Woman 1984”, record de încasări în pandemie. „Wonder Woman 3”, confirmat

De: Loredana Toma / 28.12.2020, 13:24
“Wonder Woman 1984”, record de încasări în pandemie.

Filmul “Wonder Woman 1984”, lansat de Crăciun, a stabilit un record de încasări în cinematografele din America de Nord pentru perioada pandemiei.

Și, pentru că a depășit așteptările producătorilor, deja s-a confirmat realizarea unei continuări a francizei de succes, deși nu au fost oferite detalii legate despre o data de lansare. „Wonder Woman 3” va fi regizat tot de Patty Jenkins, iar israelianca Gal Gadot va juca în continuare rolul principal. De asemenea, se pare că în acest film va reapărea actrița Kristen Wiig în rolul lui Cheetah.

În contextul actual, filmul „Wonder Woman 1984” a fost un succes atât în cinematografe, cât și online

În pofida pandemiei și a faptului că mare parte din cinematografe sunt închise, filmul a reușit încasări totale de 85 de milioane de dolari în întreaga lume. Și lansarea online a mers foarte bine, reprezentanții HBO Max spunând că mai mult de jumătate dintre abonați, cifră de ordinul milioanelor, au vizionat filmul lansat tot de Crăciun. Reprezentanții platformei de streaming nu au oferit mai multe detalii, dar au menționat că numărul celor care au accesat HBO Max a fost de trei ori mai mare în ziua de Crăciun, comparativ cu o zi obișnuită de vineri.

Din încasările totale, 16,7 milioane de dolari vin din cinematografele din SUA și Canada, suma fiind cea mai mare reușită de un film de când a început pandemia. Totuși, aceste cifre reprezintă un sfert din cele care s-ar fi putut obține în mod normal. De exemplu, filmul “Wonder Woman”, din 2017, a avut încasări de 103,3 milioane de dolari în primul weekend de la lansare în America de Nord.

Noul film al lui Tom Hanks ocupă poziția secundă în box office-ul nord-american

„News of the World”, primul western în care joacă Tom Hanks, de Paul Greengrass, ocupă poziția secundă în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 2,4 milioane de dolari.

Topul 5 al încasărilor în cinematografele nord-americane din weekend-ul trecut este completat de „The Croods: A New Age”, de Joel Crawford (1,73 de milioane de dolari), „Monster Hunter”, de Paul W. S. Anderson (1,12 milioane de dolari), și de „Promising Young Woman”, de Emerald Fennell (680 de milioane de dolari).

CITEȘTE ȘI: Tom Hanks este optimist: Cinematografele vor supraviețui pandemiei

Sursa: Variety

FOTO: Profimedia

Tags: