“Wonder Woman 1984” se menține pe prima poziție a box office-ului nord-american

De: Loredana Toma / 04.01.2021, 16:39
“Wonder Woman 1984” se menține pe prima poziție a box office-ului nord-american

Filmul “Wonder Woman 1984” se menține pe prima poziție a box office-ului nord-american, cu încasări de 5,5 milioane de dolari în weekendul trecut. Peliculele a căror lansare a tot fost amânată și care, în cele din urmă, au ajuns pe micile și marile ecrane în perioada sărbătorilor, au demonstrat setea oamenilor de experiență cinematografică.

“Wonder Woman 1984”, de Patty Jenkins, a reușit încasări totale de 118,5 milioane de dolari la nivel mondial de la lansarea în ziua de Crăciun, ceea ce nu este o cifră tocmai rea în contextul situației de criză din 2020. Totuși, suma este mult sub potențialul încasărilor care s-ar fi realizat într-o situație de non-criză. Deși pelicula întâmpină ceva reacții negative, respectiv că nu s-ar ridica la nivelul predecesorului său, totuși s-a anunțat deja o continuare a filmului, tot în regia lui Patty Jenkins și cu Gal Gadot în rolul principal.

„The Croods”, în competiție strânsă cu “Wonder Woman 1984”

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american se află producția marca Universal și Dreamworks Animation “The Croods: A New Age”, care a avut încasări de 2,18 milioane de dolari în cel de-al șaselea weekend de la lansare. Suma totală obținută până în prezent pe plan global este puțin sub 115 milioane de dolari. Filmul a fost lansat printr-o înțelegere cu lanțul de cinematografe AMC și Cinemark, prin care peliculele pot fi lansate în sistem video on demand cu două săptămâni înainte de lansarea în cinematografe.

Tom Hanks aduce încasări de 1,69 de milioane de dolari

Studioul Universal a lansat de Crăciun filmul “News of the World”, primul western al lui Tom Hanks, regizat de Paul Greengrass. Filmul a avut încasări de 1,69 de milioane de dolari în cinematografele din America de Nord și de 5,4 milioane de dolari la nivel mondial. Netflix a obținut drepturile de difuzare la nivel internațional, în această iarnă. Rolul lui Tom Hanks este acela al unui veteran de război care trebuie să salveze o tânără capturată și s-o readucă familiei sale.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de premiera „Monster Hunter”, de Paul W.S. Anderson (1,25 milioane de dolari), „Fatale”, cu Hilary Swank, de Deon Taylor (700.000 de dolari), “Promising Young Woman”, de Emerald Fennell (660.000 de dolari), “Pinocchio”, de Guillermo del Toro (284.000 de dolari), “The War with Grandpa”, de Tim Hill (115.000 de dolari), relansarea “Alien”, de Ridley Scott (75.000 de dolari), și de “Freaky”, de Christopher Landon (55.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: “Wonder Woman 1984”, record de încasări în pandemie. „Wonder Woman 3”, confirmat

FOTO: Profimedia