Woody Allen, despre documentarul HBO: Un film plin de minciuni

De: Ana Obretin / 22.02.2021, 11:57
Woody Allen, despre documentarul HBO: Un film plin de minciuni

Regizorul american Woody Allen și soția sa, Soon-Yi Previn, au emis o declarație de presă după lansarea documentarului HBO „Allen v. Farrow”, calificându-l drept un film „plin de minciuni”.

Într-un comunicat citat de The Hollywood Reporter, cineastul și soția sa au spus că regizorii Amy Ziering și Kirby Dick „nu au avut niciun interes pentru adevăr” și i-au acuzat pe aceștia de „colaborare cu familia Farrow” și de faptul că au avut la dispoziție „doar câteva zile” pentru a răspunde acuzațiilor făcute în acest documentar.

În primul episod din docuseria în patru părți, care a avut premiera duminică seară, Dylan Farrow, fiica Miei Farrow, vorbește în detaliu despre acuzațiile de incest pe care le-a făcut la adresa lui Allen. Regizorul a fost partenerul de viață al actriței americane pe când Dylan era copil. 

„Allen v. Farrow” prezintă detalii fără precedent prezentate de Dylan și Mia Farrow, interviuri cu Fletcher și Daisy Previn (doi dintre copiii Miei cu fostul ei soț André Previn) și mărturii ale unor prieteni ai familiei Farrow, Casey Pascal și Priscilla Gilma, care confirmă comportamentul nepotrivit al lui Allen față de Dylan, descris de perechea mamă-fiică.

„Acești realizatori de documentare nu au avut niciun interes pentru adevăr. În schimb, au petrecut ani colaborând pe ascuns cu familia Farrow pentru a pune la punct o producție care reprezintă un atac crunt, plin de informații false. Woody și Soon-Yi au fost abordați în urmă cu mai puțin de două luni și li s-au oferit doar câteva zile ‘pentru a răspunde’. Desigur, au refuzat să facă acest lucru”, se arată în comunicat.

„După cum se știe de zeci de ani, aceste acuzații sunt categoric false. Mai multe agenții le-au investigat la momentul respectiv și au constatat că, indiferent ce ar fi putut fi Dylan Farrow indusă să creadă, nu a avut loc niciodată niciun abuz. Din nefericire, nu este surprinzător faptul că rețeaua care a ales să difuzeze documentarul este HBO – care are un contract de producție și o relație de afaceri cu Ronan Farrow (fiul Miei Farrow, n.r.). Deși acest hit prost poate să atragă atenția, el nu schimbă faptele”, se arată în același comunicat.

Dylan Farrow l-a acuzat pe Woody Allen că a abuzat-o sexual pe când avea 7 ani. Regizorul a fost anchetat de două ori în anii 1990, dar nu a fost niciodată pus sub acuzare. Allen a negat mereu acuzațiile. Jurnalistul Ronan Farrow, fiul Miei și al lui Allen, și-a arătat mereu susținerea pentru sora sa. Ronan este cunoscut pentru că a scris primele articole care au declanșat scandalul legat de abuzurile sexuale săvârșite de producătorul de film Harvey Weinstein și care au stat la baza mișcării MeToo.

CITEȘTE ȘI: “Allen v. Farrow”, documentarul ce reaprinde un scandal de acum 30 de ani  

Miniseria documentar „Allen v. Farrow”, în premieră pe HBO GO 

Foto: Profimedia Images