„Wrath of the Titans”, „The Social Network” – filme de colecție, în luna iulie, la TNT

De: Ana Obretin / 15.06.2021, 12:35

Programul „Filme alese” difuzat de TNT în serile de miercuri va continua în luna iulie cu o colecție de pelicule americane de referință, producții nominalizate la Oscar și apreciate de critici și public, care prezintă povești mitologice, vorbesc despre caracter și despre legături de neșters.

În luna iulie, în fiecare miercuri, după ora 20.00, vor fi difuzate „Wrath of the Titans/ Furia titanilor” (SUA, 2012), „League of Their Own/ Liga feminină de baseball” (SUA, 1992), „The Social Network/ Rețeaua de socializare” (SUA, 2010) și, respectiv, „Stand By Me/ Prietenie” (SUA, 1986), potrivit unui comunicat remis Apropo de TNT.

Filmul SF „Wrath of the Titans/ Furia titanilor”, de Jonathan Liebesman, va putea fi urmărit pe 7 iulie. Din distribuție fac parte Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike, Ralph Fiennes, Bill Nighy și Lily James. După zece ani de la aventurile din filmul „Clash of the Titans/ Înfruntarea titanilor”, Perseu se vede nevoit să înfrunte o lume subterană înșelătoare pentru a-și salva tatăl, Zeus, ținut captiv de fiul său, Ares, și de fratele său, Hades, care a dezlănțuit titanii antici asupra lumii.

Pe 14 iulie, va fi difuzată comedia „A League of Their Own/ Liga feminină de baseball”, cu Geena Davis, Tom Hanks, Lory Petty și Madonna în distribuție. Filmul regizat de Penny Marshall este povestea ficționalizată a primei ligi feminine de baseball din America, fondată de Philip K. Wrigley, care a existat din 1943 până în 1954. În centru se află două surori care ajung să facă parte dintr-o echipă și sunt urmărite eforturile lor de a avea succes în ligă în timp ce rivalitatea dintre ele crește. După două decenii de la lansare, „A League of Their Own” a fost ales pentru conservare de către Arhiva Națională de Filme din SUA (National Film Registry) ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric ori estetic”.

Filmul biografic „The Social Network/ Rețeaua de socializare”, de David Fincher, după un scenariu semnat de Aaron Sorkin, va putea fi vizionat pe 21 iulie. În prim-plan se află tânărul Mark Zuckerberg, student la Harvard care creează o patformă de socializare online ce ulterior avea să devină Facebook. Sunt prezentate dificultățile întâmpinate, procesele cu care s-a confruntat, fiind acuzat de doi gemeni că le-a furat ideea, dar și de co-fondatorul care a fost ulterior înlăturat din companie. Rolul principal este jucat de Jesse Eisenberg, iar din distribuție fac parte Andrew Garfield, Justin Timberlake și Rooney Mara. Flmul a primit trei premii Oscar, inclusiv pentru scenariul adaptat după cartea din 2009 a lui Ben Mezrich, „The Accidental Billionaires”.

„Stand By Me/ Prietenie”, regizat de Rob Reiner, este un film de referință nu doar pentru adolescenți. Patru prieteni pornesc în căutarea trupului unui băiat ucis, iar în călătoria lor află multe lucruri despre ei înșiși. Este un film despre maturizare, despre legături care nu se uită, care marchează viețile oamenilor. River Phoenix, Jerry O’Connell, Wil Wheaton și Corey Feldman sunt protagoniștii aventurii, iar din distribuție fac parte Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss și John Cusack. Filmul nominalizat la Oscar pentru scenariul bazat pe o nuvelă a lui Stephen King va fi difuzat de TNT pe 28 iulie.

CITEȘTE ȘI: Seriale clasice recompensate cu trofee Globul de Aur și People’s Choice, difuzate de TNT

 

FOTO: TNT