„Xena: Prințesa războinică”, din iulie la TNT

De: Ana Obretin / 08.06.2021, 12:37
„Xena: Prințesa războinică”, din iulie la TNT

Producția americană „Xena: Prințesa războinică/ Xena: Warrior Princess”, cu Lucy Lawless în rol principal, se alătură, din luna iulie, serialelor clasice difuzate de TNT.

Curajoasă prințesă războinică cu formidabile abilități de luptă, Xena are un trecut întunecat și se hotărăște să se dedice binelui. Împreună cu Gabrielle, pornește într-o călătorie prin lumea antică și luptă împotriva unor zei și dictatori nemiloși.

Aventurile fantastice ale Xenei pot fi umărite în fiecare zi, de luni până vineri, la prânz, la TNT.

Serialul a fost creat de Robert Tapert, scenarist, regizor și producător, cu producătorii executivi R. J. Stewart, care a dezvoltat proiectul cu Tapert, și Sam Raimi.

„Xena: Prințesa războinică” a fost filmat în Noua Zeelandă și s-a lansat în 1995. Criticii l-au apreciat, la fel și publicul, serialul având o serioasă bază de fani. Despre Xena, văzută drept feministă, s-a spus că este un fenomen al culturii pop, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Câștigător al unui trofeu Primetime Emmy (pentru compoziție muzicală – Joseph LoDuca) din șase nominalizări, serialul a fost difuzat până în 2001, având șase sezoane și 134 de episoade.

Din distribuție mai fac parte Renée O’Connor, Ted Raimi, Kevin Smith și Karl Urban.

Show-ul este un spin-off al serialului cvasi-mitologic „Hercules: The Legendary Journeys”, care este difuzat de asemenea de TNT de luni până vineri.

În serialul cvasi-mitologic, fiul bastard al lui Zeus, urât de Hera, mama lui vitregă, luptă cu răul uman și supranatural de pe Pământ. Cele șase sezoane ale serialului filmat în Noua Zeelandă au dus la realizarea și comercializarea de figurine și alte obiecte promoționale derivate. „Hercules: The Legendary Journeys” a fost unul dintre show-urile de televiziune cel mai bine cotate în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Xena și-a întrecut predecesorul, din punct de vedere al popularității.

Din grila postului fac parte și „Magnum PI” şi „A-Team”, unele dintre cele mai populare producţii de televiziune din toate timpurile.

Cele patru seriale întregesc programul filmelor de top prezentate de postul de televiziune şi aduc în prim-plan aventuri pământeşti şi supranaturale.

CITEȘTE ȘI: Seriale clasice recompensate cu trofee Globul de Aur și People’s Choice, difuzate de TNT

Netflix lansează „Play Something”, o funcție prin care alege filmele și serialele în locul tău

“Lost” și „Game Of Thrones” conduc topul serialelor cu cel mai dezamăgitor final

Foto: TNT